MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu CHP'nin Ankara adayını açıkladı
Politika
10 Eylül 2023 Pazar 17:24

Kılıçdaroğlu CHP'nin Ankara adayını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışına katıldı.

''MANSUR YAVAŞ BİZİM BELEDİYE BAŞKANIMIZDIR VE ADAYIMIZDIR''

Burada yaptığı konuşmada yerel seçime ilişkin mesajlar veren Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'nin belediye başkanı olduğunu ve tekrar CHP'nin belediye başkan adayı olacağını söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır." ifadesini kullandı.

SEZGİN TANRIKULU'NUN AÇIKLAMALARI

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözleri de sorulan CHP lideri, ''Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir.'' dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili sözlerinin kabul edilemeyeceğini ve konunun parti organlarında görüşüleceğini belirtmişti.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı bir televizyon programındaki ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturma açılmıştı.

EOKA ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Öte yandan CHP'nin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan ve partinin sosyal medya hesabından yayınlanan videoda yer alan bir kare, siyasette tartışma başlattı.

Tartışmanın nedeni, videonun Kıbrıs Barış Harekatı'nı anlatan kısmında, Rum silahlı örgütü EOKA'dan bir karesinin yer alması.

''EOKA'CILARIN NASIL GÖMÜLDÜĞÜNÜ ANLATAN BİR KARE''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu konuyla ilgili eleştirilere şu sözlerle yanıt verdi:

''Bu konuda genel başkan yardımcımız bir açıklama yaptı. Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarmasında EOKA'cıların nasıl gömüldüğünü anlatan bir kare. Çünkü önce onlar gösteriliyor ardından nasıl gömüldükleri. Ardından da Türk bayrağının nasıl çıktığı görülüyor. Bunu alıp da bir fotoğrafı alıp da CHP'ye saldırmak kadar akıldışı bir şey olamaz. Ecevit'in Kıbrıs çıkarmasında nasıl mücadele verdiği EOKA'cıları nasıl gömdüğünü onlar unuttu, biz unutmadık. CHP Türkiye demektir.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir