MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu'ndan 'tarihi karar' sonrası ilk temas!
Politika
12 Ekim 2018 Cuma 12:40

Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu'ndan 'tarihi karar' sonrası ilk temas!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’da belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni metro ve 'süt kuzusu' projeleri özelinde örnek gösterdi. Kılıçdaroğlu bu konuşmanın ardından salonun alt katında yenilen yemekte Kocaoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 1 Ekim'de açıkladığı yeniden aday olmama kararı sonrası ilk kez bir araya geldi.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) belediye başkanları Genel Merkez tarafından Ankara’da düzenlenen yerel yönetimler toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir konuşma yaptı. CHP Lideri konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni metro ve 'süt kuzusu' projeleri üzerinden övdü. 



Kılıçdaroğlu, "Metro deyince akla CHP gelir! İzmir’de, Ankara’da, İstanbul’da metronun temelini atan CHP’li belediyelerdir. İzmir metroyu 56 milyon’a yapıyor. AK Partili belediyeler 3 katına yapıyor. Sıfır yaşından itibaren süt uygulamasını bizim belediyeler başlattı. İzmir bunu başarıyla hala sürdürüyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, parti içi imza hareketinde ‘değişim’ mesajı veren, daha sonra  2019 yerel seçimleri için ‘aday olmama’ kararı alan ve kararı sonrası katıldığı TV programında CHP Genel Merkezi’ni ve parti politikalarını sert şekilde eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu isim vermeden övmüş oldu.

KOCAOĞLU PROTOKOLDE OTURMADI 
Öte yandan törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun protokolün büyükşehir belediye başkanlarının yer aldığı bölümde oturmayı tercih etmemesi dikkat çekti. Kocaoğlu toplantıyı arka sıralarda İzmirli belediye başkanlarıyla birlikte oturarak izledi. 

- BAŞKENT'TE BAŞKANLAR ZİRVESİ: KOCAOĞLU TARİHİ KARAR SONRASI İLK KEZ... 

TARİHİ KARAR SONRASI İLK TEMAS: YEMEKTE GÖRÜŞTÜLER 
Yeniden aday almama kararı alan Kocaoğlu bu kararını açıkladığı 1 Ekim tarihinden bu yana Genel Başkan'la bir görüşme yapmadığını söylemişti. 

CHP'deki başkanlar zirvesi ikilinin bu karar sonrası ilk kez bir araya gelmesine de sahne oldu. Toplantıda Kılıçdaroğlu konuşması sonrası verilen arada salonun alt katında bulunan bölümde belediye başkanlarıyla birlikte yemek yedi. 

Yemeğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun yanı sıra isimleri Büyükşehir adaylığı için geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı. 

Yemek esnasında Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu bir araya geldi. İkilinin bir süre sohbet ettikleri öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir