MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu kararını verdi: İzmir Kongresi'ne katılacak mı?
Politika
4 Ocak 2018 Perşembe 17:22

Kılıçdaroğlu kararını verdi: İzmir Kongresi'ne katılacak mı?

CHP Genel Başkanı’nın 7 Ocak’ta yapılacak İzmir İl Kongresi’ne katılmayacağı netleşti. Kılıçdaroğlu aynı gün gerçekleşecek Bursa İl Kongresi’ne katılacak. Öte yandan CHP Lideri’nin İzmir’de 2 aday arasında geçmesi beklenen yarışta herhangi bir ismi işaret etmediği de öğrenildi.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde tüm gözler Pazar günü yapılacak İl Kongresi’ne çevrildi.

CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş’ın çekilmesiyle 6 ismin aday olduğu ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun işaret ettiği isim olan Deniz Yücel ile CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü arasında geçmesi beklenen yarışta Divan Başkanlığını CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün yapması kesinleşirken, cevabı merakla beklenen ‘Kılıçdaroğlu sorusu’ da yanıt buldu.

- İZMİR KONGRESİ'NDE DİVAN O İSME EMANET... 

Gerçekizmir’in Genel Merkez kaynaklarından edindiği bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Kongresi’ne katılmayacak. Kılıçdaroğlu’nun aynı gün gerçekleşecek CHP Bursa Kongresi’ne katılma kararı aldığı öğrenildi.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun herhangi bir adayı işaret etmediği de bildirildi. Kılıçdaroğlu’nun örgütün iradesini saygı duyduğunu ifade ederek İzmir İl Kongresi’nde herhangi bir adaydan taraf mesaj vermediği ifade edildi.

Hafta içinde kente gelerek gündem değerlendirmesi yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de İzmir’deki yarış hakkında “Genel Merkez’in adayı yok” mesajı vermişti.

ÇARŞAF LİSTE, 80 KABİN! 
İzmir İl Kongresi 7 Ocak Pazar günü Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacak. Çarşaf liste yöntemiyle yapılmasının kesin gözüyle bakılan seçimin Pazartesi gününün ilk saatlerinde kadar sürmesi bekleniyor. Emniyet görevlilerinin yanı sıra 200 partilinin de görev alacağı kongrede salona 80 kabin ve 8 sandık kurulacak. Adayların eşit sayıda afiş asabileceği salonda katılımcılara Türk Bayrağı ve parti bayrakları da dağıtılacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir