MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan 'Abant' açılımı: O dille konuşalım!
Politika
2 Ekim 2018 Salı 09:46

Kılıçdaroğlu'ndan 'Abant' açılımı: O dille konuşalım!

CHP yönetimi, seçim stratejilerini belirlemek için hazırladığı raporda ‘entelektüel, akademik ve elitist’ bariyerleri aşıp sağ partilere oy veren kitlenin diliyle konuşma önerisi yaptı.

CHP yönetimi Bolu Abant’ta düzenlenen çalışma toplantılarında milletvekillerine, ‘Yerel Seçimler 2019 Stratejisi-Yöntem, Hedefler, Öncelikler ve Öneriler’ başlıklı raporu sundu.

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre, raporda “AKP’nin oy kaybetmesi sağlanmadan seçim kazanmak ve toplumda ‘durum değişebilir’ umudu ve inancı yaratmak mümkün değildir. Bu nedenle alınacak her karar AKP’ye oy kaybettirme potansiyeli, dayanakları olan argümanları ortaya konmalı. Hedef hem tek tek seçim bölgelerinde zaferler kazanmak, hem de ülke geneli oyumuzu yüzde 30 psikolojik sınırının üzerine çıkartmak” dendi.

Rapordaki öneriler de özetle şöyle:

– Saadet Partisi ittifakının oluşturduğu rüzgâr göz önüne alınarak ‘Millet İttifakı’nı sadece siyasi düzeyde tutmamak, muhafazakâr dünyanın sivil toplum kuruluşları, hemşeri dernekleri gibi toplumsal teması güçlü yapıları ile işbirliği geliştirmek.

– Entelektüel, akademik ve elitist bariyerleri aşıp, sağ partilere oy veren büyük kesimin diliyle konuşmak.

– Farklı inanç, kültür, hayat tarzı, sivil toplum oluşumlarının ortak konularda istişare ve müzakeresine olanak veren mekanizmaların oluşturulması.

– AKP’nin kutuplaştırıcı korku siyasetine karşı biz korkusuzca bir arada yaşamayı mümkün kılacak bir ‘Yeni Toplum Sözleşmesi’.

– Şehirleri gıdasını, enerjisini üreten ve demokrasi ile paylaşan mekanlara dönüştürerek yeniden tasarlamak.

– Şehirleri bir grup imtiyazlı azınlığın mekanı olmaktan çıkarıp, içinde hepimizin yaşadığı, kararları danışarak alabilen, üretim yapılan ve demokratik bir paylaşım mekanizması ile bölüşenlerin dünyası haline getirmek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir