MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na Kocaoğlu örneğiyle destek mesajları!
Politika
14 Aralık 2022 Çarşamba 23:49

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na Kocaoğlu örneğiyle destek mesajları!

Mahkemenin verdiği hapis ve siyasi yasak cezasının ardından Almanya ziyaretini yarıda keserek yurda dönen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Saraçhane'deki buluşmada İmamoğlu'na Kocaoğlu'nu örnek göstererek destek mesajları verdi.

GERÇEKİZMİR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yargılandığı YSK üyelerine hakaret davasında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak maddesinin de uygulamaya konması cezası verilmesinin yankıları sürüyor.

Kesinleşmesi İstinaf mahkemesi ve Yargıtay süreçlerinin tamamlanmasına bağlı olan karara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinden sert tepkiler gelirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da Almanya temaslarını yarıda keserek yurda döndü. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İstanbul'a iner inmez Saraçhane'ye geçerek büyükşehir binasında Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. İmamoğlu'na destek için İstanbul'a giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile partili diğer büyükşehir belediye başkanları da buluşmada yer aldı. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada İmamoğlu'na İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yargılandığı davayı örnek göstererek destek mesajları verdi. 

KOCAOĞLU'NU ÖRNEK VERDİ 
CHP Lideri şöyle konuştu: Başkanım hüzün bize yakışmaz, çünkü biz haklıyız. Haklı olduğumuz sürece her zaman gülümsemeliyiz. Haksızlıklara karşı gülümsemeliyiz. Bütün bu haksızlıkları düzelteceğiz. Ekrem Başkan'ın haksızlığa uğraması aslında 16 milyon insanın hakkının gasp edilmesi anlamına gelir. Eğer bir yargı 16 milyon insanın hakkını gasp ediyorsa o yargı yargı değildir. Onlara biz hakim demeyiz, hakim olanların egemen olduğu bir yargı olur o! O açıdan Sayın Başkan hiç moralini bozma. Gülümsemeni sürdür. Hayata gülümsemeyle bak ve 16 milyon insana gülümsemeyle hizmet et. En ufak bir endişen olmasın 16 milyon seni kucaklıyor. Bir şey daha söyleyeyim; benzer bir olay İzmir'de belediye başkanımız için de yapıldı. 100 küsur yılla yargılandı ve beraat etti. Oraya da gittim. Orada da aynı şeyleri söyledim. Aziz Kocaoğlu İzmirlilere hizmet etti, İzmirliler için çalıştı ve bu mücadelesinde haklı olduğunu hem yargı hem de İzmirliler teslim etti. Senin de başarılarını kıskanıyorlar. Hazmedemiyorlar ama hazmedecekler. İstanbul'un rantına doymadılar, onları doydurmayacağız. İstanbul'un rantı İstanbullulara aittir. Ekrem Başkan İstanbul'un rantını İstanbullulara teslim edecek. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir