MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul'a müdahale: Peki ya İzmir?
Politika
2 Aralık 2017 Cumartesi 13:38

Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul'a müdahale: Peki ya İzmir?

CHP’de İzmir İl Kongresi sürecine müdahil olup olmayacağı merak edilen CHP Lideri ilk müdahalesini İstanbul’a yaptı. Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İstanbul’daki kongre süreci durduruldu. Kılıçdaroğlu’nun, İzmir’de de sürece Genel Başkan Yardımcıları aracılığıyla müdahil olacağı iddia ediliyor.

GERÇEKİZMİR – CHP’de parti içi kongre süreçlerine müdahil olmamasıyla dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu dönem büyük illerde topa girip girmeyeceği merakla beklenirken sürpriz bir gelişme yaşandı.

CHP İstanbul'daki kongreler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla durduruldu.  İl başkanlığı ve ilçe başkanlıklarına kongre sürecinin durdurulduğuna dair genelge, Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl aracılığıyla gitti. Genelge de sürecin Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla durdurulduğu bilgisine yer verildi.

İstanbul’daki kongre takvimiyle ilgili alınan kararın arkasında İl Başkanı Cemal Canpolat ile Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl arasında yaşanan sorunlar olduğu iddia edildi.

Süreçte İstanbul’da parti içi yaşanan sıkıntılar nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a müdahalesi sonrası gözler İzmir’e çevrildi.

Özellikle Çiğli’de ilçe kongresi için gerekli evrakların ilçe seçim kuruluna belirlenen tarihte verilmemesi ve kongrenin ileri tarihe ertelenmesinin Genel Merkez ‘de rahatsızlık yarattığı vurgulandı. Parti kulislerinde Genel Merkez'in İzmir'i yakından takip ettiği, olası bir kriz durumunda bir müdahaleninde İzmir'e olabileceği konuşuluyor.

Geçtiğimiz dönem ciddi bir kutuplaşma yaşayan İzmir İl Örgütü’nde  benzer bir sürecin yaşanması halinde Kılıçdaroğlu’nun da topa girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Sıkıntılı kongre süreci yaşayan İstanbul'a müdahale eden Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de de sancılı il kongresi sürecinin doğması halinde CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl aracılığıyla müdahil olacağı öne sürüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir