MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması
Politika
16 Aralık 2021 Perşembe 16:12

Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ortak basın toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu 4 bin 250 liralık asgari ücretin dolardaki artış karşısında düşük kaldığını söyleyerek rakamı yadırgamadıklarını belirtti. Karamollaoğlu da, "Rakam değil geçimi sağlamaya yetip yetmediği önemli" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. İki lider toplantının ardından basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, “Bunlara sormak lazım sizin geçmişinizde acaba siz Türk Lirası'nın olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları" açıklamasına ilişkin olarak, "Dolarla aylık alanlar var, listeyi yayımlayabiliriz" yanıtını verdi.

1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak asgari ücretin 4 bin 250 TL olmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Yadırgamıyoruz. Ancak enflasyonu kontrol etmeniz lazım" dedi.

Asgari ücret değerlendirmesi yapan Karamollaoğlu ise, "250 hakkaten iyi bir rakam, ama vatandaş geçinemiyorsa 5250 olmasının da faydası olmaz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"Asgari ücret olarak verilen rakam, döviz kurundaki artış ve fiyat artışları baz alınırsa düşük. Elbette belirlenen rakamı küçümsemiyoruz ancak fiyat artışarı da göz önünde bulundurulmalı. 4 bin 250 lirayı yadırgamıyoruz. En azından asgari ücretli kardeşlerimiz biraz nefes alabilirler.

Türkiye iyi yönetilmiyor. Türk Lirası pul oldu. İşin özü şu, bu sorunların çözülmesi lazım. Eğer sorunlar böyle devam ederse, önümüzdeki yaz Türkiye gıda kriziyle karşı karşıya kalırsa kimse şaşırmamalı."

"VATANDAŞ GEÇİNEMİYORSA 5250 OLMASININ DA FAYDASI OLMAZ"

Karamollaoğlu'nun konuşmalarından satırbaşlası ise şöyle:

Asgari ücretleri cumhurbaşkanları açıklamaz. Burada önem verdiği husus nispet. Enflasyon rakamlarını dikkate alarak, bunu gündeme geçirmeleri gerekir. 4250 hakkaten iyi bir rakam, ama vatandaş geçinemiyorsa 5250 olmasının da faydası olmaz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir