MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan sert 'Yanardağ' tepkisi: İzmir'deki tutuklamayı örnek gösterdi!
Politika
4 Temmuz 2023 Salı 14:15

Kılıçdaroğlu'ndan sert 'Yanardağ' tepkisi: İzmir'deki tutuklamayı örnek gösterdi!

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de yaşanan camiden müzik yayını vakasını ve CHP Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir için çıkan tutuklama kararını da örnek gösterdi: İzmir'deydi, bir müzik çaldı minareden, onu paylaşan kişiyi tutukladılar ama onu yapan kişiyi görmediler. Çünkü bir karmaşa istiyorlardı, bir kavga istiyorlardı. Bunun adı kısaca hainliktir!

GERÇEKİZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haftalık olağan grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Gazeteci Merdan Yanardağ için verilen tutuklama kararına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de yaşanan camiden müzik yayını vakasını ve CHP Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir için çıkan tutuklama kararını da örnek gösterdi.

BUNUN ADI HAİNLİKTİR! 
Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Merdan Yanardağ... Bir televizyoncu, gazeteci, yazar. Niçin, hangi gerekçeyle içeride? O da 7 gündür tutuklu. Bir komisyon oluşturduk, gidildi, ziyaret edildi. Bir gazeteciyi tutuklamak, bir televizyoncuyu tutuklamak hangi aklın işidir? Önce bekliyorlar, hiç birşey yok. Troller devreye giriyor, her türlü suçlamaları yapıyor, suçlamalardan sonra savcılar hareket geçiyor. Tutuklanmaması gereken bir konuda tutuklanma kararı veriliyor. Akıl alacak şey değil ama bunları Türkiye'de yaşıyoruz. İzmir'deydi, bir müzik çaldı minareden, onu paylaşan kişiyi tutukladılar ama onu yapan kişiyi görmediler. Çünkü bir karmaşa istiyorlardı, bir kavga istiyorlardı. Bunun adı kısaca hainliktir. Bu ülkeye hainlik yapanları kendi aramızda da ülkemizde de barındırmamak bizim temel ilkemizdir. 

NE OLMUŞTU? 
İzmir'de geçen 2020 yılının mayıs ayında bazı camilerden yapılan korsan müzik yayınını sosyal medya hesabından paylaşan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, sevk edildiği 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nce 'halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan tutuklandı. Özdemir'in avukatı Süleyman Karadağ'ın tutukluluğa yaptığı itiraz, 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmayacağı' gerekçesiyle reddedildi. Özdemir hakkında savcılık tarafından 'halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan hazırlanan iddianame, İzmir 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede Özdemir hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Yargılama sonunda Özdemir hakkında beraat kararı çıktı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir