MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu'nun o sözleri sonrası İzmir'de başkanlar kara kara düşünüyor!
Politika
26 Eylül 2017 Salı 11:06

Kılıçdaroğlu'nun o sözleri sonrası İzmir'de başkanlar kara kara düşünüyor!

CHP İzmir’de Kılıçdaroğlu’nun parti içi kapalı toplantılarda “Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olacak ilçe başkanları kongrelerde ilçe başkanı olmamalı” sözleri İzmir'de bir çok ilçe başkanını kara kara düşündürüyor. Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin temenni olarak kalması süreci karışık hale getiriyor.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimleri sürerken, ilçe başkanlarının kafası bir hayli karışık. Özellikle de yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı düşünenlerin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi kapalı toplantılarda “Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olacak ilçe başkanları kongrelerde ilçe başkanı olmamalı” sözleri bir çok başkanı kara kara düşündürüyor.

- KILIÇDAROĞLU'NDAN SÜRPRİZ İZMİR MESAİSİ... 

Özellikle İzmir’de ilçe başkanlığını kazandıktan/devam ettikten sonra yerel seçimlere kısa bir süre kala aday adayı olmayı düşünen isim bir hayli fazla...

LİSTE KABARIK
İzmir’de Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Bergama İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Karaburun İlçe Başkanı Bülent Cümcüm, Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz, Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ve Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz’ın isimleri yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı için geçiyor.

Bir yandan delege seçimlerini gerçekleştiren başkanlar bir yandan adaylık noktasında gözünü kulağını Ankara’ya dikmiş durumda...

GENEL MERKEZ SICAK BAKMIYOR
İlçe başkanlığı devam edecek isimlerin yerel seçimlerde istifa etmemesine yönelik tüzükte herhangi bir madde yok. Genel Merkez bu doğrultuda şimdilik bir genelge de yayımlamayacak.

Gerçekizmir’in Genel Merkez’den edindiği bilgiye göre parti üst yönetimi yerel seçimlerde adaylık düşünen başkanların ilçe kongrelerinde devam etmesine sıcak bakmıyor.Bu noktada kafalar karışıyor çünkü Kılıçdaroğlu’nun sözleri temenni kararı olarak kalacak. 

Genel Merkez yerel seçimlerde ilçe başkanlıklarında  adaylık istifalarından yana değil. O dönem yaşanacak istifaların örgütte zafiyet yaratması muhtemel görülüyor. Ayrıca yerel seçimlerde adaylık düşünen ilçe başkanlarının devam etmesinin ilçede belediye/ilçe başkanı çatışmasına sebep olacağı düşünülüyor.

ANKARA TRAFİĞİ ARTACAK
Süreçte Genel Merkez'den bu konuda genelge gelmezse yerel seçimlerde adaylık düşünen başkanların Ankara'yla yoğun bir görüşme trafiğine girmesi bekleniyor. Başkanların Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılarıyla yapacakları görüşmelerden sonra ilçe kongrelerinde aday olup olmama yönünde karar alması muhtemel…

8 İLÇE FARKLI
Öte yandan Genel Merkez temenni kararını sadece belediyenin olmadığı 8 ilçede esnetebilir. Burada aday olma ihtimali olan ilçe başkanlarının süreçte ilçe ve parti kamuoyunda daha fazla olmaları adına buralarda yerel seçimlerde adaylık düşünen ilçe başkanlarının kongrede devam etmesine sıcak bakılacağı gelen bilgiler arasında.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir