MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaoğlu'ndan Başkent'teki 'muhalif zirve'de çarpıcı mesajlar!
Politika
12 Ağustos 2018 Pazar 18:53

Kocaoğlu'ndan Başkent'teki 'muhalif zirve'de çarpıcı mesajlar!

CHP'de olağanüstü seçimli kurultay çabaları sonuçsuz kalan muhalifler, yeni yol haritalarını belirlemek üzere Ankara’da gerçekleşen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Kocaoğlu'nun Genel Merkez'deki mevcut yapının sıkıntılı olduğunu dile getirdiği ancak ülkenin içinden geçtiği zorlu koşullar nedeniyle parti içi uzlaşılması gerektiğini söylediği öğrenildi. Kocaoğlu'nun alanda partiye oy vermeyeceğini söyleyen çok sayıda vatandaşla karşılaştığını da ifade ettiği belirtildi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) olağanüstü seçimli kurultay çabaları sonuçsuz kalan muhalifler, yeni yol haritalarını belirlemek üzere Ankara’da gerçekleşen toplantıda bir araya geldi. 

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin başkanlık yaptığı ve bir otelde gerçekleşen zirveye olağanüstü kurultay tartışması sürecinde iki kez değişim mesajı veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra İzmir’de imza hareketine öncülük eden isimlerden İl Eski Başkanları Alaattin Yüksel ve Asuman Ali Güven ile Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar ve imza veren delegelerin tamamı katıldı. 

Genel başkanlık iddiasını sürdüren İnce’nin “Alacağınız kararların sonuna kadar arkasındayım, yıkmadan, yakmadan, partiye zarar vermeden mücadeleyi bırakmayın” mesajını verdiği öğrenilen zirvede Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da delegelere seslendi. 

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Kocaoğlu konuşmasında Genel Merkez'deki mevcut yapının sıkıntılı olduğunu dile getirdi ancak ülkenin içinden geçtiği zorlu koşullar nedeniyle parti içi mücadelenin bir an önce bitirilerek uzlaşılması gerektiğini söyledi. 

Kocaoğlu’nun, “Mevcut Genel Merkez yapısıyla yerel seçimde sıkıntı yaşayacağımız ortada! Sokaktaki vatandaş bana partiye oy vermeyeceğini söylüyor. Burada gündem de Tüzük Kurultayı var. Ancak benim düşüncemi sorarsanız uzlaşı olmalı… Ülkede ekonomik kriz var. Dış politika sıkıntısı var. Ortalık yangın yeri. Kurultay delegesi değilim ancak buradan çıkacak kararın arkasında dururum. Kurultay kararı çıkarsa da desteklerim uzlaşı kararı çıkarsa da desteklerim” dediği öğrenildi. 

O SÖZLERE YALANLAMA VE SERT TEPKİ 
Öte yandan toplantı sonrası Başkan Kocaoğlu'ndan flaş bir açıklama geldi. Kocaoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen ve parti içi konuların görüşüldüğü  toplantıda yaptığı konuşmanın bazı internet siteleri tarafından manipüle edilmesine sert tepki gösterdi. Konuşmasında aklıselimle hareket edilmesi ve uzlaşmanın ön plana çıkarılması konularının altını çizdiğini belirten Kocaoğlu, bazı internet sitelerinde kendisinin ağzından 'Tüm gücümle bu ahlaksız yapının karşısında olacağım' türünde asılsız beyanların yayınlanmasına tepki gösterdi.

Kocaoğlu, "Bu tamamiyle bazı çıkar gruplarının oyunudur. Benim konuşmamda bu ve buna benzer itham edici, karalayıcı cümleler asla olmamıştır. Kamuoyunun bunu böyle bilmesini istiyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Chp li
 13 Ağustos 2018 Pazartesi 01:12
Aziz kocaoğlu CHP ye neden oy vermeyeceğim biliyor musun ? Cevap veriyorum ,aziz kocaoğlu yüzünden.
 Muhalif
 12 Ağustos 2018 Pazar 23:00
Bana da eğer Aziz aday olursa oy vermem diyen bir kitle var. Ayrıca ne zaman sokağa çıktın? Sokağa çıktın da yarattığın trafik sorununu hiç mi görmedin ?
 Ünal
 12 Ağustos 2018 Pazar 21:07
Sayın Kocaoğlu, sizin yüzünüzden, sizin iş bilmez bürokratlarınız yüzünden, iş bilmez danışmanlarınız yüzünden, eğer tekrar aday olursanız hayatımda ilk kez CHP''ye oy vermeyeceğim.
 Sokaktaki vatandaş
 12 Ağustos 2018 Pazar 19:21
Sokaktaki vatandaş oy vermeyeceğini söylüyormuş. Ben sokaktaki vatandaşım seni sokakta görmedim. Ayrıca o vatandaşlar senin yüzünden partiye oy vermeyecek Aziz bey. Tabi bunu söylemezsin!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir