MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaoğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na yanıt: İzmir kokmuyor
Yerel Yönetimler
27 Kasım 2018 Salı 20:45

Kocaoğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na yanıt: İzmir kokmuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmada "İzmir Körfezi kokuyor" çıkışına Kocaoğlu, meclis toplantısında yanıt verdi. Kocaoğlu, " Kim niye o bilgiyi verir? Kentin neresi kokar? Partili cumhurbaşkanı olabilir ama benim de cumhurbaşkanım, devlet başkanımdır. İzmir kokmuyor. Herkes kendine baksın kimin koktuğunu biliyor" dedi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında ESHOT Genel Kurulu’nun 2019 yılı mali bütçesi ve performans programı ele alındı. AK Parti Grubu bütçe onayına red oyu verirken, CHP ve MHP grubu olumlu oy verdi. Büyükşehir Meclis oturumunda ESHOT’a 2019 yılı için 1 milyar 77 milyon 820 bin TL’lik kaynak ayrılması kabul edildi.

KOCAOĞLU’NDAN ZEYBEKÇİ’YE TEBRİK

Toplantı esnasında AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz söz alarak, “31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Eski Ekonomi Bakanımız  Nihat Zeybekçi olmuştur. Seçimlerin demokrasi adına barış içinde gerçekleşmesini diliyorum” dedi. Başkan Kocaoğlu ise yanıt olarak şöyle dedi : “Bende Eski Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’yi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Tüm İzmir’e hayırlı uğurlu olsun.”

Kökoğuz daha sonra şu konuşmayı yaptı :

BÜTÇENİN 224 MİLYON TL AÇIK VERECEĞİ GÖRÜLÜYOR

Eshot Genel Müdürlüğünün 2019 yılı bütçesini incelediğimizde, 853.283.000 TL gelir, 1.077.820.000 TL gider belirlenmiş olup, 224.000.000 TL açık vereceği görülmekte olduğundan borçlanmanın giderek yükselerek eski borçlarla beraber dağ gibi olacağı şimdiden netleşmiştir. Kurumlarda borçlanmanın olması olağan bir Ekonomik gösterge olduğu gerçektir, fakat Eshot bütçe harcamalarının, hesapsız, kitapsız tüketim giderlerini için yaptığından, vatandaşın beklentisi olan, gelecek yıllara yön verecek yatırımlar yapılmadığını performans programında görülmektedir.

VATANDAŞA KAYSERİ PASTIRMASI BENZETMESİ
Eshot Genel Müdürlüğü geçen yılki performans programında, vatandaşa taahhüt ettiğiniz 2018 yılında çevreci 50 adet körüklü ve 50 adet solo olarak toplam 100 adet ve 3 yıl içinde 400 elektrikli otobüs alım gerçekleştireceğinizi söylemiştiniz, 2018 yılı bitmek üzere bu sözünüzün yerine getirilmemiş olması bir plansızlık ve programsızlık örneği değil midir?
Gelelim vatandaşların dikkate alınmayan şikayet, talep ve isteklerine; Eshot otobüsleri çok dolu taşıma yapmaktadır. Doluluk olarak Çin, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerin düzeyinden farksız durumunda, insanlar alt alta, üst üste gitmektedir. 
Klimasız veya kliması çalışmayan otobüslerle, İzmirliler sıcak havalarda perişan olmaktadır. Kayseri pastırması gibi asılı bir şekilde 1 saat yolculuk yapan vatandaşlarımızda güç ve takat kalmamaktadır. Bu görüntü İzmir’e hiç yakışmamaktadır.

ÇİFTE STANDART ÇIKIŞI
ESHOT’un yürüttüğü toplu taşıma hizmetlerindeki yetersizlik ve kötü anlayış İzmirlileri çileden çıkartmaya devam etmektedir. ESHOT toplu taşıma hizmetlerinde, İzmirli vatandaşlarımıza çifte standart uygulamaktadır. Gecekondu, varoş semtlerimize en kötü, eski ve az sayıda otobüsler verilerek 60-90 dakikada bir sefer yapıldığından, İzmirliler cefa çekmeye devam etmektedir.
Sayın Başkan ESHOT Genel Müdürlüğü bu yönetim tarzı ve hizmet anlayışı ile elindeki yaklaşık 1 milyarlık bütçe ve Kamu parasının kıymetini bilmeyen, harcama ilkeleri ile sınıfta kalmaya mahkûm durumdadır.

ULAŞIMDA İZMİRLİLERE İŞKENCE YAPIYORSUNUZ
Her yıl vatandaşların talep, şikâyet ve beklentilerini seslendiriyoruz, eleştiriyoruz, maalesef dikkate almıyorsunuz, ulaşımda İzmirlilere işkence yapmaya devam ediyorsunuz.
Kentlerdeki otobüs durakları işlevi gereği fonksiyonel zorunlu bir gereklilik ve makamsal bir olgudur. İzmir’de bilhassa varoşlarda ESHOT asli görevi olan akıllı durakları yapmayı başaramamaktadır. Sayın Başkan; Eshot araç filosunun yaşı 8’e yaklaşmıştır. İzmirli hemşerilerimize yakışır, daha konforlu ulaşım sunulabilmesi için, araç filosuna yeni ilaveler yapınız, önce taahhüt edip, sonra vazgeçtiniz çevreci, elektrikli 400 Adet otobüs alımı için gerekli işlemleri başlattınız, vatandaşlarımız sizden daha iyi ve daha kaliteli hizmet beklemektedir. Eshot’un çevreyi kirleten bir kurum olmaktan çıkartınız, çağa ayak uydurunuz. Akaryakıt giderlerini yavaş yavaş en aza indirgeyiniz, çünkü Eshot’un bu yılki bütçesinin neredeyse %70’i tüketime ayrılmış durumda, denk bütçe oluşturamadığından Eshot ileriki yıllarda iflasa sürüklenmesi sürpriz olmayacaktır.

PROGRAM VERİMLİLİKTEN UZAK
Sayın Başkan 2019 mali yılı bütçe tasarısı ve performans programı geçmiş yıllarda olduğu gibi kopyala yapıştır rakamları değiştirilerek hazırlanmış olup, verimlilikten çok uzaktadır.
Aktarmalı sistem ile ilgili İzmir halkının memnuniyetsizliği, otobüs tamir faaliyetleri, atölye çalışmaları, araç filosunun temizliği, bakımı, Eshot’a ait tesislerin boya badanası, bitmek bilmeyen onarım, tadilat işleri, otobüs duraklarının sayısının çoğaltılması, Akıllı durakların, kapalı durakların yapılması gerektiği, ama yapılamadığı geçen yılki performans kitapçığında da vardı. Güneş enerjisinde etkin kullanıma geçilmedi, otobüslere akıllı telefon ve kredi kartı ile binilmesi çalışması neden sonuçlandırılamıyor? İzmirli vatandaşlarımız şikâyetlerini, talep ve isteklerini Eshot’a iletmek için aradıklarında telefonlara bile çıkılmamakta, çağrıları bile yanıtsız kalmaktadır.

AK PARTİ GRUBUNDAN BÜTÇEYE RED OYU
2014 yılından beri, bu yönetim anlayışı ile hazırlanan bütçe tasarısı ve performans programlarının, vatandaşların beklediği şekilde etkin, verimli, kaliteli, başarılı olmaktan çok uzakta kalmıştır. İzmirli hemşerilerimizin parasını, kamunun bütçesini verimli kullanmayarak, çoğunlukla tüketim harcamaları ile boşa harcanan Eshot Genel Müdürlüğünün 2019 mali yılı bütçe tasarısı ve performans programına AK PARTİ grubu olarak red oyu vereceğimizi ifade eder, saygılar sunarız.

CHP’Lİ TATLI’DAN CUMHURBAŞKANI ÇIKIŞI
Tatlı, “Bugün grup toplantısında, “Cumhurbaşkanı İZBAN’ı biz yaptık, suyu biz getirdik” dedi. Cumhurbaşkanı’na nasıl bilgi veriyorlar anlamıyorum ya da onlar nasıl bilgi veriyorlar farkında değiller. Sadece bir yılda 2 bin 103 ton karbon salınımı var. Büyük kentenlere gidip o kentleri bakın karbon salınımına bir bakın. Güneş panelleri yerleştiriyor. Siz ya bizim anlatıklarımızı anlamıyorsunuz, ya da okuduklarını görmüyorsunuz” dedi.

KÖKOĞUZ VE KOCAOĞLU ARASINDA KONUŞMA POLEMİĞİ
Başkan Kocaoğlu, CHP’li Meclis Üyesi Hatice Tatlı’nın konuşmasının usulsüz olduğunu öne sürerek söze girmeye çalışan AK Parti’li Kökoğuz’a  şu yanıtı verdi : Usulün nesi var? Konuşmayacak mı? Hep sen konuşacaksın, başka kimse konuşmayacak mı”

Kökoğuz ise Kocaoğlu’nun cevabı üzerine şunları söyledi : “Bir insanın fikri varsa tabi söyleyecek ama dedikodu yapar gibi o onu dedi bu bunu dedi olmaz.  Ya buna mahal vermeyin ya da konuşma hakkı verin.  Cumhurbaşkanımız burada yok”

Kökoğuz’un itirazı üzerine Kocaoğlu şu ifadeleri kullandı : “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı var. Hatice Hanım cevap verir, burası İzmir meclisi. Ankara’da,  İstanbul’da İzmir konuşuluyor da İzmir’de niye İzmir konuşulmuyor! Demokrasi var mı yok mu ? Herkes her yerde nutuk atacak da bu mecliste olmayacak!  Öyle bir şey yok.”

KOCAOĞLU’NDAN ESHOT YORUMU: ÜLKEMİZE ÖRNEK BİR KURUMUZ
Ulaşım hakkındaki Eleştirilere cevap veren Başkan Kocaoğlu şunları söyledi :

İZSU, Büyükşehir gibi değildir. Yakıt, personel, bakım ve onarım gideri vardır. Keşke ulaşımda da maliyetler belirli bir karla çalışacak dense ESHOT gibi kurumlar da İZSU konumuna gelse. Yapılmayan yerde, ciddi bir boşluk vardır. Bütün büyükşehirlerinin lastik tekerlekleri zarar etmektedir. İşin doğasıdır. Şuna bakılmalı, savrukluk var mı? Ona bakılmalıdır. Konuşuluyor, ulaşım konusunda her bakımdan ülkemize kentlerimize örnek bir kurumuz. Bütün ESHOT ailesine sonsuz teşekkür ediyorum. Günde 1 milyon 200 bin kişiyi işe okula taşımaktadırlar. Toplu ulaşımın yüzde 55-56 yükünü çekmektedirler. Ben İzmir’de hiç balık istifi otobüs görmüyorum. Bana arabanın arkasında oturup gidiyorsun deme şimdi diğer arkadaşlar gibi… Biz raylı sistemdeki yolcu sayısını göreve geldiğimizde 70 binden bugün 700 bine çıkararak zararımızı 10 kat azaltmış durumdayız. Bugün 4 milyonluk kentte günde 700 bin kişiyi raylı sistemle taşıyoruz.

BELEDİYENİN İZBANA SADECE FİZİKİ YATIRIMI 450 MİLYON DOLAR
Ben İzmir’i İstanbul ile Bursa ile kıyaslamıyorum. İzmir Ankara’yla kıyaslanacak bir kent ama İstanbul’la da kıyasladığımızı düşündüğünüzde 179 km raylı sistem hattı faal olarak çalışmaktadır. İstanbul İzmir’in minimum 4 katıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi 11 km raylı sistemden bugün 179 km raylı sisteme çıkmıştır. Sadece fiziki yatırım olarak 450 milyon dolar yatırım, bu da yaklaşık 2 milyar 300 Milyon TL yapıyor. Raylı sistemde artacaktır artmak durumundadır. Tramvay konusunda da

KOCAOĞLU’NDAN AK PARTİ GRUBUNA: KENTE HİZMET ETMEK İSTİYORSANIZ…
Buca metrosuna geldiğimizde 2017 Aralık’ta Kalkınma Bakanlığı’na projeyi götürdük. Daha önce Ulaştırma Bakanlığı Alt yapı Müdürlüğü’nde uzun süren çalışmalar yapıldı. Esas inceleme yetkisi olan kurum Alt yapılar Genel Müdürlüğü inceledi ve 2017 Aralık’ta Kalkınma Bakanlığı’ına gitti. O günden bugüne onayımız çıkmadı. Biz kimseyi uyutmadık, unutturmaya çalışmadık. Bugün Kalkınma Bakanlığı’da kapandı. Şuan da Cumhurbaşkanlığı’nın ilgili üst kurumunda Buca Metrosu onay beklemektedir. Karabağlara uzanması gibi bir  şey söz konusu değildir, öyle gönlünün istediği yere gitmez. Uzun dereden bayraklıya kadar ayrı bir metro hattı ulaşım planında belirlenmiştir, onun gündeme alınması söz konusudur. Ayrıca Çiğli’den de Karşıyaka’yı görerek Bornova Üniversiteye metro hattı planlamıştır. Acil olan planlar; Üçyol, Buca -Tınaztepe metrosudur. Buna da onay bekleniyor, buna onay gelse yüzde 7 buçuktan o faizle borç alıp o metroyu yapmam. Türkiye ekonomisinin normal bandına çekilmesini beklemek zorundayız. Bana pas vermeyin, ben burada defalarca söyledim siz iktidar partisinin meclis üyeleri olarak bu kente hizmet etmek istiyorsanız bizim bu onaylarımızın çıkması içinde çaba göstermeniz gerekir. 

İZMİR KOKUYOR-KOKMUYOR GERGİNLİĞİ
Başkan Kocaoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir söylemleri üzerinden konuşmasına şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu üçüncü söylemesi! Bizim devlete, başkanına saygımız vardır.  Devlet varsa millet var diyen, inanan insanlarız. Devlet başkanlarına söz söylemeyiz. Ama kim ne bilgi veriyorsa bilmiyorum. İZBAN’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çekerler hariç harcadığı para 450 milyon dolardır. TCDD bu 136 kilometrelik Selçuk-Aliağa arasındaki hatta kaç para yatırım yaptığını açıklasın. Onlar AK Parti’nin iktidar olduğu 2002 yılından bu tarafa, ben de başkan olduğum 2004 yılından bu yana yaptığım harcamayı çıkartayım. Kimin ne kadar para harcadığını kamuoyuna açıklarız. Şeffaflık işte budur. Kent kokuyor demesi… Kim niye o bilgiyi verir? Kentin neresi kokar? Partili cumhurbaşkanı olabilir ama benim de cumhurbaşkanım, devlet başkanımdır. İzmir kokmuyor. Herkes kendine baksın kimin koktuğunu biliyor.

KÖKOĞUZ’DAN İTİRAZ
Kocaoğlu’nun “İzmir kokmuyor” açıklamasına üzerine Kökoğuz, “Kokuyor kardeşim, kayıtlarda da var araştırma yapacağınızı söylemiştiniz” dedi.

KOCAOĞLU : BU ALGI YÖNTEMİDİR
Kökoğuz’un yanıtına Başkan Kocaoğlu şu cevabı verdi: “1963 senesinde liseyi okumaya gittim. 15 yaşında gittim. Kurbağalı dere hala kokuyor. 56 senedir kokuyor. İzmir’de kokuyordu, Büyük Kanal yapıldı, emeği geçen herkesten Allah razı olsun, şimdi kokmuyor. Körfez kokmuyor kardeşim! Biyolojik çürümeden dolayı koku her zaman çıkar. Bu algı yönetimidir. İzmir kokmuyor. İzmir kokuyor diye propaganda yap, 31 Mart akşamı cevabı gör” dedi.

Kocaoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

Yılan hikayesine dönen Gördes barajını da konuşmak istiyorum. 40 küsur sene evvel Devlet Su İşleri (DSİ) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesiyle suyun belirli miktarıyla İzmir’in su ihtiyacını karşılamak için yapılmıştır. 2010 yılında 27 milyon metreküp su alınmıştır. Sonra baraj delik çıkmıştır. Barajın suyu boşaltılmıştır. Barajın belirli bir kısmına kadar membranla kaplanmıştır. Tekrar doldurulmaya başlanmıştır. O zamandan bu tarafa hiçbir zaman, gün ve saatte Gördes’te toplanan su seviyesi yüzde 12’yi geçmemiştir. Bunu geçtiği an su kaybolmaktadır. Gördes barajının tekrar yapılması gerekmektedir. DSİ 2010 yılında su aldın dedi. 30 yıl ödemesi var. Bizden sonraki senelerde istediler. Biz su almıyoruz dedik. Anlaşmazlık çıkarmayalım diye. 2016-2017 ve 2018 yılında 27 milyon TL parayı ödedik. 27 milyon metreküp 8 senede su aldık. Su verilemediği için Belkavhe’ye yaptığımız arıtmayı deneyemedik. Müteahhitten işi teslim alamadık. Şu anda da bize su verilememektedir. Pompalarda, yollardaki eksiklikler giderilse bile yine suyu veremeyecekler. Ama biz parayı veriyoruz. Uzlaşalım dedik. İzmir’e su getirdik! Bu bilgi cumhurbaşkanına yanlış veriliyor. Bu üçüncü oldu. Daha önce hiç ağzımı açmadım. Ama mecbur kalınca bunu da söylemek durumundayım. Hakikat budur” şeklinde konuştu. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir