MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaoğlu'ndan başkanlar zirvesine damga vuran mesajlar: Vekil çıkışı, Genel Merkez eleştirisi
Yerel Yönetimler
16 Kasım 2017 Perşembe 08:34

Kocaoğlu'ndan başkanlar zirvesine damga vuran mesajlar: Vekil çıkışı, Genel Merkez eleştirisi

Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’li belediye başkanlarının yemekli buluşmasına Kocaoğlu’nun parti içi değerlendirmeleri damga vurdu. Özellikle kontenjan vekillere yönelik eleştiri getiren Kocaoğlu’nun, partinin politikaları noktasında eksikleri anlattığı İzmir olarak CHP’ye ve Türkiye’ye sahip çıkmaları gerektiğini vurguladığı belirtildi. Öte yandan başkanlar her ay bir araya gelme kararı aldı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu meclis toplantısı sonrası CHP’li ilçe belediye başkanları ile Narlıdere Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’nde yemekte bir araya geldi.

22 Kasım’da Ankara’da gerçekleşecek CHP'li Belediye Başkanları Toplantısı’na gidecek Kocoağlu ve başkanlar, bu zirve öncesi parti içi değerlendirmelerde bulundu.

VEKİLLERİ ELEŞTİRDİ
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre başkanların yemekli buluşmasına Kocaoğlu’nun parti içi eleştirileri damga vurdu. Kocaoğlu’nun özelikle kontenjan milletvekillerine yönelik dert yandığı belirtildi. Kocaoğlu’nun vekillerin kent dokusuyla örgüt dokusuyla uyuşmadığını bunun da sıkıntılara yol açtığını söylediği öne sürüldü. Kocaoğlu’nun vekillerin örgüt içinden gelmesi gerektiğine dikkat çektiği öğrenildi.

GENEL MERKEZ’E DE ÇATTI
Kocaoğlu’nun bir eleştiri de Genel Merkez’e getirdiği ifade edildi. Kocaoğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nün dünya çapında bir etkinlik olduğunu ancak ardından yapılan Adalet Kurultayı ve Fındık Yürüyüşü gibi etkinliklerin yeterli seviyede olmadığına dikkat çekerek “Birileri Adalet Yürüyüşü’nü gölgelemeye çalıştı. Kimler bu saçma sapan etkinlikleri hazırlıyor Adalet Yürüyüşü’nü sabote ettiler adeta” dediği öğrenildi.

“İZMİR OLARAK CHP’YE SAHİP ÇIKALIM”
Partinin politikaları noktasında eksikleri de dile getiren Kocaoğlu’nun İzmir olarak CHP’ye ve Türkiye’ye sahip çıkmaları gerektiğini vurguladığı belirtildi.

GENEL BAŞKAN’LA KONUŞACAKLAR
Toplantıda Kocaoğlu’nun parti içi dile getirdiği sıkıntıların 22’sinde gerçekleşecek belediye başkanları toplantısında kürsüden gündeme getirilmesi öne çıkarken, Balçova, Buca ve Seferihisar belediye başkanlarının böyle bir hareketin yanlış olacağını söylediği ifade edildi.

Kocoağlu’nun da “Yüzün üstünde belediye başkanının içinde konuşulacak şeyler değil bunlar…Genel Başkanı İzmir’e çağırırız ya da biz oraya gider özel bir görüşme yaparız. Sıkıntıları konuşuruz” dediği ifade edildi.

AK PARTİ’YE KARŞI BİR DURALIM
Başkanlar son dönemde AK Parti’den yerel yönetimlere gelen sert eleştirileri seçim stratejisi olarak yorumladıklarını vurgularken, bu eleştirilere karşı birlik beraberlik içinde tek vücut olarak karşı durulması gerektiğini dile getirdi.

HER AY TOPLANACAKLAR
Başkanlar, seçimlere kadar belediye başkanları toplantısını her ay rutin bir şekilde meclis toplantısı sonrası farklı bir ilçede yapma noktasında anlaştı. Önümüzdeki ay başkanlar buluşması Seferihisar’da olacak.

Öte yandan Kocaoğlu’nun toplantıda verdiği mesajlar bazı başkanlar tarafından 2019’da yeniden aday olacak şekilde yorumlanırken, süreçte Genel Merkez’le de ciddi derecede mücadeleye girişeceğinin sinyali olarak da değerlendirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Halk
 16 Kasım 2017 Perşembe 08:52
Kocaoğlu haklı.Hem vekiller hem beld baskanları örgüt icinden gelmeli.Buda Ön secimle mümkün.Parti ön seçime dahada yer vermeli hatta meclis üyelerinde bile.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir