MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaoğlu'nun '24 Haziran' ajandası: Olmazları ve olurları kimler?
Politika
1 Mayıs 2018 Salı 12:14

Kocaoğlu'nun '24 Haziran' ajandası: Olmazları ve olurları kimler?

İzmir’de CHP’de vekil aday listelerinin kimlerden oluşacağı merak konusu... Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun tavrı da merakla bekleniyor. Uzun süredir kontenjan adaylara yönelik eleştirilerini dile getiren Kocaoğlu’nun sürece müdahil olması bekleniyor. İşte Kocaoğlu’nun kulislerde konuşulan olur/olmazları...

GERÇEKİZMİR - Türkiye’de 24 Haziran’daki seçime kilitlendi.

Siyasi partilerde hem Cumhurbaşkanı adaylığı hem de milletvekili adaylığı hareketliliği yaşanıyor.

Trafiğin en yoğun olduğu partilerin başında CHP geliyor. Cumhurbaşkanı adayını Cuma günü açıklayacak partide, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu aday listeleri için Parti Meclisi'nde (PM) yetki almıştı.

Aday listelerinin nasıl şekilleneceği merakla beklenen kentlerin başında İzmir geliyor. İzmir listelerinde başta kontenjan milletvekillerine yönelik olarak 'değişim' beklentisi yüksek...

Süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da tavrı merakla bekleniyor.

Uzun süredir kontenjan adaylara yönelik eleştirilerini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu’nun sürece müdahil olması bekleniyor.

Yakın çevresinden edinilen bilgiye göre Başkan Kocaoğlu hem olmazlarını hem de listede görmek istediği isimleri Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na aktaracak.

OLMAZI ÖZKAN 
Kocaoğlu’nun özellikle İzmir'deki kontenjan adaylarla kent ve örgüt dokusunun uyuşmadığını Kılıçdaroğlu'na ileteceği öne sürüldü. Kocaoğlu'nun son kurultayda da Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almaması adına mücadele ettiği ve başarılı olduğu  İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan için CHP Lideri’ne yine olumsuz görüş bildireceği öğrenildi. Kocaoğlu’nun kurultayda liste delerek PM'ye giren ve Kılıçdaroğlu tarafından MYK'ya alınan Özkan’ın İzmir listesinde yer almaması adına pres yapması bekleniyor. Kocaoğlu'nun Özkan'ı MYK'ya alan Kılıçdaroğlu'na bu konuda sitem ettiği parti kulislerinde konuşulmuştu.

'OLURLAR'IN BAŞINDA 2 BAŞKAN VAR! 
Kocaoğlu’nun yakın çevresine örgütten gelen, emek vermiş ve İzmir’i iyi bilen isimlerin listelerde yer alması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. Başkan'ın 'olurlar cephesi'nin ilk sıralarında istifa eden iki ilçe başkanı yer alıyor. Kocaoğlu’nun Ödemiş İlçe Eski Başkanı Mehmet Birlik ve yakın siyaset arkadaşı Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar’ın listede yer almasının doğru olacağını yakın çevresiyle paylaştığı öğrenildi.

KUZEYDEN YAVUZYILMAZ!
Kocaoğlu’nun kuzeyden Bergama İlçe Eski Başkanı İdris Yavuzyılmaz’ın listede yer almasını isteyebileceği öne sürüldü.

VEKİLLERDEN YİĞİT 
Kocaoğlu’nun mevcut milletvekilleri arasında sadece Ali Yiğit için ısrarcı olması bekleniyor. Yiğit uzun süredir Kocaoğlu’yla birlikte hareket ediyordu. Yiğit, son il kongresinde de süreci  Kocaoğlu’yla birlikte yürütmüştü. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Alaattin
 2 Mayıs 2018 Çarşamba 16:13
Bergama''dan Mahmut ÇAMER''i Mecliste görmek istiyoruz.
 Mehmet.gurbuz.balaban
 1 Mayıs 2018 Salı 20:06
Bergamadan.dr.idris.yavuzyilmazi.mecliste.gormek.isterim
 Ali hancı
 1 Mayıs 2018 Salı 17:52
İdris yavuzyılmaz ı vekil olarak görmek isteriz. Bakırçay havzasının tek adayı
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir