MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaoğlu'nun ajandasının ilk sırasında o isim mi var?
Politika
26 Aralık 2017 Salı 08:26

Kocaoğlu'nun ajandasının ilk sırasında o isim mi var?

CHP İzmir’de 1 Numaralı gündem il kongresi. Kocaoğlu, ilçe başkanları, vekiller ve belediye başkanlarıyla ilk tur görüşmesini tamamladı. İsim konuşulmadı tarif yapıldı. 10’dan fazla partilinin il başkan adaylığı için ismi geçerken, örgüt Kocaoğlu’nun önereceği uzlaşı adaya kilitlendi. Kocaoğlu’na yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Başkan’ın ajandasının ilk sırasında sürpriz bir isim var.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir İl Örgütü 7 Ocak’taki il kongresine kilitlendi.

Süreçte tavrı merak edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘uzlaşı’ sloganıyla ilçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla ilk tur görüşme mesaisini tamamladı.

Toplantıların hiçbirinde Kocaoğlu isim zikretmezken, kongrenin barış havasında geçmesi adına mesajlar verdi.

10’dan fazla partilinin il başkan adaylığı için ismi geçerken, örgüt Kocaoğlu’nun önereceği adaya kilitlendi.

- KOCAOĞLU'NDAN O TOPLANTIYA DAMGA VURAN SÖZLER: VEDA SİNYALİ Mİ?... 

Süreçte Altan İnanç’a hemşerisi, Salih Özçiftçi’ye Alaattin Yüksel’e yakın olması nedeniyle yeşil ışık yakmayan Kocaoğlu, Rıfat Nalbantoğlu, Hüseyin Saygılı ve Mahir Polat gibi isimlere de ‘evet’ dememişti. Kocaoğlu, Sevda Erdan Kılıç ve Umut Tekin’in il başkan adaylığına sıcak bakmaması nedeniyle  arayışını sürdürürken, mevcut başkan Asuman Ali Güven ve Utku Gümrükçü gibi isimler gündeme gelmiş ancak Kocaoğlu bu iki isimle ilgili renk vermemiş, değerlendirme aşamasında olduğu ifade edilmişti. Karşıyaka kanadından önerilen Süha Barlak ismini de Kocaoğlu ajandasına not etti.

AYDOĞAN DA GÜNDEME GELDİ
‘Ağabey’ formülü olarak düşünülen Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın belediye meclisindeki yoğun mesaisi nedeniyle il başkanlığına sıcak bakmadığı öğrenildi. Aydoğan ismi Kocaoğlu kanadında hala sıcaklığını korurken, Kocaoğlu’na yakın kulislerde bir isim iyice öne çıktı.

İLK SIRADA O İSİM VAR 
Kocaoğlu’nun genç oluşu, yıpranmamış oluşu, herhangi bir isme yakın olmayışı, İzmirli olması ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki Grup Sözcülüğü nedeniyle belediye başkanları tarafından yakından tanınması gibi faktörler dolayısıyla Büyükşehir ve Buca Belediye Meclis Üyesi, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel ismini ajandasının ilk sırasına yazdığı ve önümüzdeki günlerde örgüte ve Genel Merkez’e önereceği iddia edildi.

YÜCEL’İ ARADI
Kocaoğlu’nun Yücel’i arayarak bu düşüncesini dile getirdiği ve ‘benden haber bekle’ mesajı verdiği öne sürüldü.

ENGİN’İN DESTEĞİYLE SİYASETE GİRDİ
Siyasete 2014 yerel seçimlerinde eski il başkanı Ali Engin’in desteğiyle giren ve Büyükşehir ile Buca Belediye Meclis Üyesi seçilen Yücel, CHP ve SHP’de uzun yıllar siyaset yapan Esen Yücel’in oğlu… 1977 doğumlu avukat Deniz Yücel’e, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcülüğü görevi verilmişti.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre kongreye sayılı gün kala Kocaoğlu’nun ajandasının tepesinde Yücel yer alırken, Sırrı Aydoğan, Asuman Ali Güven, Süha Barlak ve Utku Gümrükçü isimleri de ajanda da mevcut.  

UZLAŞI DÜŞÜK İHTİMAL
Yücel isminin kulislerde yüksek sesle dillendirilmesinin ardından kongrede 1’den fazla adayın olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bazı ilçe başkanlarının birbirlerini arayıp Yücel ismini değerlendirdikleri ve ‘tecrübesiz’ buldukları, daha tecrübeli bir ismin il başkan adayı olmasının doğru olacağı noktasında fikir birliğine vardıkları öğrenildi.

Kocaoğlu Yücel isminde son kararı verip deklare ederse, Kocaoğlu’na yakın isimlerin ‘hayır’ demeyeceği ifade edilirken, İzmir Örgütü’nün bütününün Yücel de uzlaşma ihtimali zayıf olarak görülüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 partili
 26 Aralık 2017 Salı 14:41
genç olsun iyi olu.
 Partili
 26 Aralık 2017 Salı 11:47
Deniz Yücel'in parti geçmişi ne kadar.Meclis üyesi olmadan önce kendisini tanımıyorduk.
 VATNDAŞ
 26 Aralık 2017 Salı 10:48
Örgüt yine devredışı ediliyor. CHP yi belediyebaşkanları yönetiyorsa CHP ye ihtiyaç yok demekki. Bu süt daha kaynar maya tutmaz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir