MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaoğlu'nun desteğini aldı, akıllara bu soru geldi: İl başkanlığına talip mi?
Politika
8 Aralık 2017 Cuma 10:56

Kocaoğlu'nun desteğini aldı, akıllara bu soru geldi: İl başkanlığına talip mi?

Kavalar’ın, CHP Bornova İilçe Kongresi'nde Kocaoğlu’nun desteğini alması, geçtiğimiz dönem kendisini il başkanlığına öneren Karabağ’ın da bu dönem Kocaoğlu’yla birlikte hareket ediyor olması parti içinde il başkanlığı noktasında akıllara “Uzlaşı adayı Kavalar mı?” sorusunu getirdi. Kavalar kapıyı tamamen kapattı.

GERÇEKİZMİR – CHP’de ilçe kongrelerinde 3. hafta maratonu yaşanırken, süreç haftasonu Çiğli hariç 29 ilçede tamamlanacak.

Örgütte ilçe kongrelerinin yanında il kongresinin de hesapları yapılıyor.

Parti içinde gözler geçtiğimiz dönem Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın örgüte önerdiği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da ‘tamam’ dediği ancak sonraki süreçte Kocaoğlu’nun Alaattin Yüksel’e destek vermesiyle kongrede il başkanlığını kıl payı kaçıran Kavalar’a çevrildi.

Kavalar’ın 5. kez seçildiği CHP Bornova İlçe Kongresi’nde Kocaoğlu’nun tam desteğini alması, Karabağ’ın da bu dönem Kocaoğlu’yla birlikte hareket ediyor görüntü vermesi uzlaşı mesajları verilen örgütte akıllara ‘uzlaşı adayı bu kez Kavalar mı olacak’ sorusunu getirdi.

KAVALAR: MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYIM
İl başkan adaylığına sıcak bakmadığını daha önce dile getiren Kavalar, ilçe başkanı seçilmesinin ardından kapıyı tamamen kapattı. Geçtiğimiz dönem  Bornova'da İlçe Başkan seçildikten sonra  il başkan adayı olan Kavalar bu kez 'yokum' dedi. Kavalar “ İl başkan adaylığı kapısını tamamen kapattım. Erken genel seçim olursa benim bırakmam lazım. İzmir İl Örgütü’nün başkanı tam seçim zamanı milletvekilliği adaylığı için istifa edemez. İlçelerde bu iş çözülür. O nedenle bu süreçte il başkanlığını hiç düşünmüyorum. Bir teklif öneri de olsa bu dönem kesinlikle il başkan adayı değilim. Düşünmüyorum. Yerel seçimlere partiyi hazırlayacağız. Genel seçimler 2019’un sonunda. O dönem milletvekilli aday adayı olmak istiyorum”ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 düriye
 8 Aralık 2017 Cuma 11:35
Nevzat başkan yıllardır parti emekçisidir, milletvekili olması hakkıdır. Bu yolda başarılar diliyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir