MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaoğlu'nun görev süresinde birlikte çalıştığı il başkanlarından 'veda' yorumu!
Politika
2 Ekim 2018 Salı 08:22

Kocaoğlu'nun görev süresinde birlikte çalıştığı il başkanlarından 'veda' yorumu!

Haziran 2004 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Aziz Kocaoğlu, merakla beklenen 2019 kararını açıklayarak “yokum” dedi. Kocaoğlu’nun görev süresi boyunca birlikte çalıştığı geçmiş dönem il başkanları veda kararı hakkında Gerçekİzmir’e değerlendirmelerde bulundu.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaklaşık 14.5 yıldır görev yaptığı koltuğa ‘Aday değilim’ sözleriyle yeniden talip olmayacağını açıklamasının yankıları sürüyor. 

Başkan Kocaoğlu’nun tarihi kararı partide, kent ve ülke kamuoyunda gündem olurken, farklı cephelerden farklı değerlendirmeler gelmeye de devam ediyor. 

- CHP'DE TORUN'DAN 'KOCAOĞLU' AÇIKLAMASI... 

- İZMİR'İN BAŞKANLARINDAN 'KOCA KARAR' YORUMLARI!... 

- İZMİR MİLLETVEKİLLERİNDEN 'KOCAOĞLU' BAKIŞI: KİM/NE YORUM YAPTI?...

Son olarak Kocaoğlu’nun görev yaptığı süre boyunca beraber çalıştığı geçmiş dönem il başkanları; Rıfat Nalbantoğlu, Allaattin Yüksel, Asuman Ali Güven, Kemal Karataş, Ali Engin, Selçuk Ayhan, Ekrem Bulgun, Bedri Serter ve Tacettin Bayır tarihi kararı Gerçekİzmir’e değerlendirdi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

Rıfat Nalbantoğlu : Umarım Aziz Bey açısından da partimiz açısından da olumlu sonuçlar doğurur. Partimize çok önemli hizmetleri olmuş bir insan. Hem partili olarak hem belediye başkanı olarak İzmirimize çok ciddi katkıları olmuş biri. Tüm katkıları emekleri için teşekkür etmek dışında bir şey söyleyemem.

Ali Engin: Aziz Bey ‘Teşekkürler İzmir’ dedi. Biz de  ‘teşekkürler Aziz Kocoağlu’ diyoruz. İzmir’e yaptığı hizmetler uzun yıllar konuşulacak. Partiye kente değer katan bir isim oldu. Kendi isteğiyle aday olmaması demokrasi açısından önemli. 3 yıl il başkanı olarak çalıştım kendisiyle. Uyumlu çalıştık. Hem şahsen hem de partim adına hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum.

Kemal Karataş: Kocaoğlu 15 yıl görev yaptı, doğrudur yanlıştır ama genelde başarılı olmuştur.  Şimdi de başladığı mutlulukla başladığı şekilde bitirmiştir. Her politikacının yapamayacağı bir şeyi başarmıştır. Tadında, zamanında bırakmıştır, gurur duyulacak bir hareket yapmıştır. Her siyasetçinin kolayca veremeyeceği bir karar vermiştir ve örnek olmuştur. Aziz Kocaoğlu’nu bu davranışından dolayı kutluyorum. Partimizin ondan akil bir adam şeklinde yararlanması gerektiğini söylüyorum. Kenidisine, ailesiyle, çocuklarıyla, torunlarıyla birlikte sağlık ve mutluluk diliyorum. Ama İzmir ile ilgili görüş ve düşüncelerini her zaman akil bir adam kimliğiyle topluma sunmasını öneriyorum.

Alaattin Yüksel: Belediye başkanlığını hakkını vererek yaptı. İzmir il sınırları içerisinde 30 ilçede belediye başkanlığı yapan ilk isimdir. Çok zor bir dönemde çalıştı. AKP iktidarının her projesine köstek olduğu bir dönemde çalıştı. Bu durum zaman zaman zulme dönüştü. 397 yılla yargılandığı bir kumpas dönemi geçirdi. Bürokratlarının imza yetkisini kaldırdılar, sadece Aziz Kocaoğlu ile genel sekreterin imza yetkisi atabiliyordu. İmza atmaktan elinde hastalık oluştu. Tüm bunlara rağmen en başarılı belediye başkanlığı yapan isim oldu. Aday olmamasına üzüldüm ama saygı duymak lazım. Onun da bir hayatı var.

Asuman Ali Güven: Zirvede bırakabilmek çok onurlu ve değerli bir davranış… Kendisi açısından da İzmir açısından da çok önemli bir karar. Kendisini kutluyorum ama tabi ki Aziz Bey 14 yıl belediye başkanlığı yapmış biri, iz bırakan bir başkan. Geçmişte yaptığı hizmetlerden dolayı hem bir vatandaş hem de bir partili olarak kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da değişik şekillerde partisine katkıda bulunacağına inanıyorum. Bizim Aziz Ağabeyimiz, her zaman Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Cumhuriyet ilkelerine İzmir’de katkısı olacak bir isimdir… Ben kendisini bu davranışlından dolayı kutluyorum, gerçekten çok örnek bir davranış. Siyasetçilerde bu davranışa pek alışık değiliz. Bunun bir örnek teşkil etmesini diliyorum.

Selçuk Ayhan: Siyasette ne zaman ne olacağı belli olmaz. Kararlar da kişisel verilmez. Önümüzdeki günler  ne gösterir ne göstermez izlemek lazım.

Ekrem Bulgun : Aziz Bey yaklaşık 1 yıl önce son görev yılı olduğunu bana söylemişti. 14 sene görev yaptı, bence başarılı bir görev oldu. Kendisine teşekkür ederiz, kararına saygı duyuyoruz.

Tacettin Bayır:  Aziz Kocaoğlu'na bugüne kadar yaptığı hizmetler için kendisine teşekkür ediyoruz. O da efsane belediye başkanları gibi hizmetleri ile İzmir'de anılacak. CHP güçlü bir parti, boş kalmaz. Bundan sonraki süreçte, en fazla oy alacak arkadaşımızı Genel Merkez değerlendirecek. Parti örgütlerine de danışacak, kamuoyu araştırmaları yapacak. Bu kişi belirlendiğinde biz de onun önünü açacağız. Tahmin ediyorum, 15 gün içerisinde olay netleşir. Elemeler olur, 1-2 isim arasında kalınır, sonra netleşir; diye düşünüyorum.

Bedri Serter: 15 yıllık hizmetlerinden dolayı İzmirli olarak teşekkür ederiz. Her belediye başkanının vekilin dürüst düzgün yönetmesi gerek... Kendisi örnek başkanlık yaptı. Kendisine ve ailesine uzun sağlıklı yıllar diliyorum. İzmir için yeni bir aday gösterecek partimiz. Adayımız kim olacaksa başarılı olacağına örgütün ve İzmirlilerin arkasında olacağına inanıyorum. Takdir Genel Başkan ve genel merkezin. Büyük ihtimalle 1-2 ay içinde Genel Merkez aday için bir karara varacaktır. Sadece İzmir’de Ankara’da, İstanbul’da, Antalya ve Balıkesir’de de iddialıyız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir