MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Koltuğa ülkede en yüksek oranla oturdu!
Politika
1 Nisan 2019 Pazartesi 00:40

Koltuğa ülkede en yüksek oranla oturdu!

İzmir’de resmi olmayan sonuçlara göre en yüksek oyu Narlıdere’de CHP’li Ali Engin aldı. İlçede oyların yüzde 79.42'sini alan Engin, bu oranla ülke çapında zirveye oturarak başkan seçildi.

GERÇEKİZMİR - Merakla beklenen 31 Mart Yerel Seçimi geride kalırken, resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'de ve İzmir’de en yüksek oyu alan isim Narlıdere’de Millet İttifakı’nın Adayı CHP’li Ali Engin oldu.

Engin, aldığı yüzde 79.42’lik oy oranıyla Konak’tan aday gösterilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un 2009’da aldığı yüzde 70’lik rekor oyu da geride bırakmış oldu. Batur’un son yerel seçimler de aldığı yüzde 61’lik oy oranını da yaklaşık 18 puan artıran Engin aynı zamanda bu oranla ülke çapında da zirveye oturdu. 

İzmir'de Engin’in ardından Karşıyaka’da CHP’li Cemil Tugay yüzde 71’lik oy oranıyla ikinci sırada, Güzelbahçe’de CHP’li Mustafa İnce de yüzde 70’lik oy oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Engin, CHP’de 3 yıla yakın süre il başkanlığı yapmış, son genel seçimler de milletvekili adayı gösterilmişti. 

ENGİN'DEN TEŞEKKÜR MESAJI
Engin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Narlıdereli yurttaşlarımın büyük desteğini alarak, Türkiye’nin en yüksek oy oranı ile belediye başkanı seçildim. Bu onur, benimle birlikte durmadan, yorulmadan çalışan örgütümün ve büyük teveccüh gösteren tüm Narlıderelilerindir..

Narlıdere’de huzur kazandı, barış kazandı, dostluk kazandı. Halkımın bu güvenine layık olmak için gece gündüz çalışacağıma ve 5 yıl boyunca özveri ile ilçeme hizmet edeceğime söz veriyorum?.

Hepinize teşekkür ediyorum."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir