MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Komünistlerden İzmir Limanı'nda nöbet: Go home yankee!
Politika
3 Eylül 2024 Salı 12:46

Komünistlerden İzmir Limanı'nda nöbet: Go home yankee!

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait USS Wasp (LHD-1) adlı amfibi hücum gemisi Pazartesi günü İzmir Limanı'na demir attı. Geminin gelişi krize neden olurken TGB üyeleri Alsancak'ta karaya çıkan ABD askerlerinin başına çuval geçirdi. TKP ise İzmir Limanı'nda ABD gemisini protesto amacıyla nöbet tutmaya başladı.

GERÇEKİZMİR - Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait USS Wasp (LHD-1) adlı amfibi hücum gemisi Pazartesi günü İzmir Limanı'na demir attı.

ABD'nin USS Wasp isimli savaş gemisi ile Türkiye’nin ilk amfibi savaş gemisi TCG Anadolu'nun (L400) 13-17 Ağustos tarihleri arasında Akdeniz’de ortak eğitim tatbikatı gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.

ABD'nin USS Wasp adlı amfibi hücum gemisinin dün İzmir Limanı'na demirlemesi üzerine TKP İzmir İl Örgütü, "Ülkemizin limanları emperyalistlerin ikmal ve lojistik noktası olamaz" açıklamasıyla bir eylem gerçekleştirmiş, eylemin ardından Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki kitlesel yürüyüş esnasında İzmir sokaklarında keyif çatan ABD askerleriyle karşılaşmaları üzerine 4 ABD askerine yönelik yumurtalı eylem gerçekleştirmişti.

Eylemde gemi limandan ayrılana kadar her gün saat 10.00'dan itibaren İzmir Limanı önünde onur nöbetine başlayacaklarını duyuran TKP İzmir İl Örgütü, bugün nöbete başladı. 

Nöbetin başladığı duyurulan videoda şu sözlere yer verildi:

“Amerikan Savaş gemisinin demirlediği İzmir Limanı’nın girişindeyiz. Nöbete başladık, “Onur Nöbeti” dedik adına. Ülkemizin ve kentimizin onuru için buradayız. Ortadoğu’ya savaş ve ölüm götüren Amerikan askerlerinin dinlenme ve lojistik merkezi olamaz ülkemizin hiçbir şehri. Bunun için katil Amerikan askerleri ülkemizi terk edene kadar burada nöbette olmaya devam edeceğiz. İzmir Limanı’nda onur nöbetindeyiz. #USSWasp bu limandan gidecek!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir