MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak Belediye Başkan Aday Adayı Saygılı: Birlikte yönetmek için adayım!
Politika
14 Kasım 2018 Çarşamba 08:49

Konak Belediye Başkan Aday Adayı Saygılı: Birlikte yönetmek için adayım!

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Saygılı, neden aday adayı olduğunu, nasıl bir Konak yaratmak istediğini ve ilçedeki tespit ettiği sorunları ve çözüm önerilerini Gerçekİzmir’e anlattı. Saygılı, “Bütün kesimleri kapsayacak bir yönetim anlayışıyla sorunları çözmek ve birlikte yönetmek için adayım. Yoksul bölgeler ilk hedefimiz olacak” dedi.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - CHP’de bir yandan yerel seçim hazırlıkları sürerken bir yandan da aday adayları bir bir projelerini ve vizyonlarını anlatıyor.

Partinin İzmir cephesinde kentin merkezi olarak nitelendirilen Konak’ı yönetmeye talip olan isimlerden biri de Hüseyin Saygılı…



31 Mart 2019 yerel seçimlerinde önce CHP Belediye Başkan Adayı ardından Konak Belediye Başkanı olmak için yola çıkan Saygılı ile vizyonunu, ilçenin sorunlarını, yönetim anlayışını ve hedeflerini konuştuk. Sorularımızı yanıtlayan Saygılı, öncelikle kentin sosyal doku haritasını çıkararak işe başlayacağını söyledi. Hep birlikte yönetmek anlayışı ile hareket edeceğini belirten Saygılı, sağlıktan, kültüre, kalkınmadan, istihdamdan, sosyal projelere kadar bir çok alanda neler hedeflediğini paylaştı.

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?
Hüseyin Saygılı bir dava adamıdır. Otuz yılı aşkın süredir parti meclisi üyeliği de olmak üzere CHP’nin her kademesinde görevler yürüttüm.  İzmir’de kentsel dönüşümün konuşulmaya başladığı ilk yıllarda yüzlerce insanın sağlıklı ve modern koşullarda yaşayabilmesi için Kent Barışı adını verdiğim projeyi hayata geçirerek sivil düzeyde Federal Almanya meclis nişanı verilmiş ilk kişiyim. Bugün belediye başkanlığı için adaylığımı koyarak bütün deneyim ve birikimimle Konak’ın sorunlarının çözülmesi için elimden gelen neyse onu yapmaya hazırım. Konak ilçesinde belediye başkanı adayı olmam halinde Sosyal Demokrat yerel yönetim modellerini ortaya çıkararak, demokratik, üretken, kaynak yaratıcı, yönlendirici, düzenleyici bir yönetimi hayata geçirmek için çalışacağım.  

SORUNLARI DEMOKRATİK AÇILIMLA ÇÖZECEĞİZ
Konak Belediye başkanlığı için aday olmanızın öncelikli sebepleri nelerdir?
Konak, Türkiye’nin bütün demografik yapısını bünyesinde barındıran, sorunların yumak haline geldiği bir ilçemizdir. Burada “Yönetimsel Uzlaşı Modeli’ adını verdiğimiz, bütün kesimleri kapsayacak bir yönetim biçimiyle sorunlara yaklaşımımızı değiştirmek için aday oldum. Farklı kesimleri  aynı kent kültüründe buluşturan böyle bir anlayışla kentin sakinlerine kentin sahibi olmalarını önereceğiz. Bu aynı zamanda Konak’ı hep birlikte birlikte yönetme teklifimizdir. Bugün yerel yönetimlerde böyle bir demokratik açılıma ihtiyaç bulunduğunu düşünüyorum. İlçemizin sorunlarını bu açılımı gerçekleştirerek, birlikte yaşama kültürünü, karşılıklı güveni inşa ederek çözmeyi öneriyorum. Ayrıca, Konak gelir farklılığının en belirgin olduğu ve göçün yarattığı sorunları en yoğun yaşayan ilçelerden birisidir. Dolayısıyla, bu türden sorunların Konak’ın yerel yönetim gündeminde daha çok öne çıkması gerekir. Sosyal belediyecilik ve yoksullukla mücadele gibi konuların CHP’li belediyeler olarak politikalarımızın ana eksenini oluşturması gerektiğini her zaman savunmaya devam edeceğim. 

TAHRİBAT ACİLEN ONARILMALI
Seçildiğiniz takdirde atacağınız ilk adımlar nelerdir?
Atılacak ilk adımlardan birisi, kentin ciddi bir ‘sosyal doku haritasını’ çıkarmak olmalıdır. Teknolojik altyapı imkanlarıyla, ulaşmak istediğimiz yoksul ve hizmet bekleyen grubun; adres, gelir, kültürel donanım eğitim, yaş ve cinsiyet bilgilerine bir tuşla ulaşabilmeliyiz. Böyle bir alt yapıyla sosyal belediyecilik anlayışını inşa edeceğiz. Yoksul bölgeler ilk hedefimiz olacaktır. Ege mah. Kuruçay, Çınartepe, Tepecik, Kadifekale, Gültepe gibi yoksulluğun ön planda olduğu yerlere hizmet götürmekte pozitif ayrımcılık yapacağız. Dengesiz bir kalkınma modelinin bu bölgelerde yol açmış bulunduğu tahribat acilen onarılmalıdır. Sağlık sorunları daha da derinleştirilmeden iyileştirilmeye çalışılmalıdır. Biliyoruz ki, kalkınmanın kültürel boyutu görmezden gelinerek sürdürülebilir bir yaşam maalesef mümkün değil. O nedenle de şehre yapılan yatırımlar  kültürel bir ayrıma sebebiyet vermemelidir.  Bugün, belediyeler sahip oldukları olanaklarla kültürel bir köprü oluşturabilir. İzmir’in en güzel mekanlarından Kadifekale’de bir tarih yatıyor, burada yeni bir Kültür Merkezi niçin olmasın? Roman gençlerinin müziğe yatkınlığı değerlendirilerek, Tepecik’te bir sanat akademisi niçin kurulmasın? Konak’ın her noktasını kültür ve sanatla buluşturarak birlikte yaşam kültürünün kurumsallaştırılması için çalışacağız. 

İŞVEREN VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ
İşsizlik ve istihdamla ilgili bir konu gündeminizde bulunuyor mu?
Böyle bir gündemimiz elbette var. Özetle, belediyemizin istihdam politikasının iki ayrı kulvarda yürümesi hedeflenmekte. Öncelikle belediyenin kendi istihdam politikasını parti programına uygun bir biçimde, “her evde bir sigortalı olmalıdır” ilkesi üzerine inşa edeceğiz. İkinci olarak da, kentin güçlü ve zayıf yönlerini analiz ederek belli bir plan temelinde çözeceğiz sorunlarımızı. İşsizlik sadece belediyelerin çabasıyla çözülemez. Ancak işveren/belediye işbirliği içerisinde kalifiye eleman yetiştirerek, soruna el atılabilir.

FİZİKİ VE SOSYAL SORUNLAR
Sizce Konak’ın sorunları nelerdir?
Sorunları fiziki ve sosyal olarak iki ana başlıkta toplayarak çözmek istiyoruz. 
Fiziki sorunlar daha çok kentin dikey ve yatay bölgelere ayrılmış olması ve kentsel dönüşüm ve yenilenme projelerini ilgilendiriyor. Sokakların fiziki ve estetik düzenlenmesi yolların güvenli hale getirilmesi, park ve yeşil alanların çoğaltılmasıyla fiziki sorunlar kısmen de olsa çözümlenebilir. Pilot bölgeler seçilerek üç boyutlu sokak sanatları çalışmasıyla kentin çeperlerine de estetik katacağız. Bu konuda yatırımcı belediyecilik örnekleri sunmak istiyoruz. Göç alan illerin sorunları benzerlik arz eder. Bu anlamda göçün yarattığı yeni bir gençlik ilk bakışta ciddi bir tehdit unsuru, acil bir “sorun” olarak algılanır. Oysa düzgün politikalarla bunu bir kazanca dönüştürmek mümkündür. Kente yeni gelen her genç, kent kültürünün bir parçası olarak görülebilmelidir.  Şimdi kent sokaklarında ne yazık ki hükümet politikaları sonucu ‘saldım çayıra Mevla’m kayıra’ mantığı ile başıboş dolaşan çocuklar unutulmamalıdır ki, 10 yıl sonrasının “sorun gençliği” olacaktır. İşte belediyenin en önemli görevlerinden birisi hükümetin bu büyük hatasını on yıl sonraya taşıyacak büyük sorunları önlemek olmalıdır. Uzman kadrolarla eğilmek istiyoruz bu konulara. Göçmen ve yoksul gençlerimizi kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bilindiği gibi Konak dilencilik ve küçük yaşta çocuk çalıştırılmasıyla ILO standartlarının çok altında bir görünüm sunmakta. Kimsesiz sokak çocukları için kreş ve eğitim merkezleri diğer paydaşlarla birlikte ele alacağımız konuların üst sırasında yer alacaktır. 

ENGELLİ VE YAŞLILAR İÇİN PROJELER
Engelli ve yaşlılar için projeleriniz var mı?

Belediyenin görevi engelli ve yaşlıların bağımsız yaşayabilecekleri, engelsiz bir biçimde sosyal yaşama katılabilecekleri bir yaşamı garanti etmektir. Onlar için uygun konut, ev işlerine yardım, gezici gruplarla sorunlara anında müdahale şimdiye kadar sosyal demokrat belediyelerde olduğu gibi bizim de önceliğimiz olacaktır. 

Engelli ve yaşlıların mahallelerinden sosyal rekreasyon alanlarına taşınması, sponsorlar ve belediye katkısıyla ilk 3 yıl finansman sağlanarak engellilere istihdam ve gelir olanaklarının yaratılması ve son olarak da yaşlı ve engellilere hizmet üreten sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altına toplayacak  bir yapılanma öncelikli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Gençlik ve kültürel kuruluşlar arasındaki bariyeri kaldıracak teşvik projelerine oldukça önem veriyoruz.

İNANÇ TURİZMİ CANLANDIRILMALI
Kültür ve turizm alanında projeleriniz bulunuyor mu?

Kilise, cami ve sinagog yapılarını bünyesinde barındıran Konak; inanç turizmiyle,  Kemeraltı, Agora ve tescilli ve hala tescillenmemiş onlarca kültür varlıkları değerleriyle kültür ve tarih anlamında bir yıldız ilçedir. Bu açıdan da UNESCO Dünya kültür mirası listesinde yer almayı hak etmekte.   Konak ilçesini, tıpkı Bergama modelinde olduğu gibi dünya kültür mirası listesine dâhil etmek de elbette Belediye başkanının öncelikleri arasında olmalı. Ayrıca,  İnanç turizmine yönelik kentin dinamikleri canlandırılmalıdır. İncil’de sözü edilen yedi kiliseden üçü İzmir il sınırları içerisindedir. Roma yolu, Gürçeşme Yahudi Mezarlığı içerisindeki ‘Kutsal Su’, Havra sokağı ve yedi adet Sinagog, Hisarönü Camii, ve Agora dünya tanınırlık listesinin üst bölümünde yer almalıdır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali Arslan
 15 Kasım 2018 Perşembe 12:18
Aday olmanızdan dolayı çok mutlu oldum. Gönlüm ve yüreğim sizinle başarılar diliyorum.
 Esef TAGLİ
 14 Kasım 2018 Çarşamba 13:59
Hüseyin bey tesbitlerize katılıyorum.Ozellikle İnanç turizmi ,,sosyolojik bir olgu olarak Metropol kentlerde göç kaçınılmaz bir durum ancak göçten sonra özellikle gençlerin du
 irfan kahraman
 14 Kasım 2018 Çarşamba 12:58
halka hizmet denince sizden daha iyisi olmaz.başarılar diliyorum sayın başkanım
 Umit
 14 Kasım 2018 Çarşamba 11:33
Yorumunuz:kutlarım . Başarılar dilerim
 Erkan Elbir
 14 Kasım 2018 Çarşamba 11:17
Tecrübe, vizyon, program,yaklaşım, analiz,kenti ve kentliyi tanıma, parti programlarını, parti işleyişini bilme herşey var.... Başarılar dilerim, yolunuz açık olsun.
 Gazi Alabağ
 14 Kasım 2018 Çarşamba 10:37
Yolun açık olsun Hüseyin Saygılı dava aynı dava hep kardeşce hep birlikte gerceğe hüü..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir