MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak Meclisi'ne damga vuran 'trafo' çıkışı!
Yerel Yönetimler
4 Haziran 2018 Pazartesi 19:43

Konak Meclisi'ne damga vuran 'trafo' çıkışı!

Konak Belediye Meclisi haziran ayı ilk toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ, 24 Haziran seçimlerine dair beklentilerinin olduğunu söyledi. Bu seçimlerde trafoya kedilerinin girmemesini temenni ettiklerini söyleyen Karadağ, sandıkların taşınacağına dikkat çekerek bu süreçte şaibe yaşanmamasını istedi. 

CHP'li Karadağ: "Umarız bu seçimlerde kediler trafoya girmez"Konak Belediyesi'nin Haziran ayı ilk meclis toplantısı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Pekdaş, toplantının açılış konuşmasında ramazan ayının birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını güçlendirdiğine dikkat çekti. Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ, Gezi olaylarının yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Gezi olaylarında, düşüncelerini söylemek isteyen insanların bir araya geldiğini ifade eden Karadağ, "Bu olaylar arasında hepimizi üzüntüye sevk eden gelişmeler yaşandı. Berkin Elvan, ekmek almaya giderken hayatını kaybetti. Hiçbir söz onun acısını hafifletemez. Onun bu şekilde hayatını kaybetmesi, hepimizin utancıdır. Ali İsmail Korkmaz, kimliği belirsiz kişilerce hunharca linç edildi. Bunları lanetliyoruz" dedi.

Daha sonra 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine sözü getiren Karadağ, seçimlerden beklentilerinin olduğunu söyleyerek temennisini paylaştı. Karadağ, şunları söyledi:

"Bu ay Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler yapılacak. Türk halkı gidecek sandığa, oyunu kullanacak, seçimini yapacak. Bizim bu seçimlerden beklentilerimiz var. Umarım bu seçimlerde şaibe oluşmaz. Trajikomik bir şekilde kediler trafoya girmez. Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar çağdaş ve devletin güçlü olduğunun göstergesi olacaktır. Olumsuzluklar yaşanmasın. Gerekli tedbirler alınarak sıkıntılar ortadan kaldırılsın."

"MÜSTERİH OLSUN"
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Siyahkoç da Karadağ'ın sözleri üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile İçişleri Bakanımız seçimlerde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağına dair açıklama yaptı. Müsterih olun, devletimiz bu konuyla ilgili gereken her şeyi yapacaktır" diyerek karşılık verdi.

Meclis üyeleri daha sonra gündem maddelerini oyladı. Uzun bir süredir Konak Belediye Meclisi'nin ilgili komisyonlarında bekleyen Eşrefpaşa'daki Cici Park Pazaryeri'nin, Yağhaneler'de taşınacağı alana dair Koruma Amaçlı İmar Planları da, meclisten geçti. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından kullanılan ve daha önce boşaltılan Yağhaneler'deki alanı TOKİ'den satın aldıklarını ve buradaki kamulaştırma çalışmaları bittikten sonra alanda pazaryeri düzenlemesi için inşaat çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

 Pazar yerini taşımak için boş alan olmadığını, bu nedenle Yağhaneler'de bulunan alanda pazaryeri yaptıktan sonra, Eşrefpaşa Pazarını taşıyacaklarını söyleyen Pekdaş, "Meclisten planlar geçti ama pazaryerini taşıma işlemimizi inşaatı yaptıktan sonra yapacağız. Vatandaşa ait parselleri kamulaştırma kararlarını almıştık. Kimileriyle uzlaştık kimileriyle uzlaşamadık. Davalar vardı. O davalar da bitti. Biz bu arada o süreçleri yürüttük. Projemiz hazır, inşaata başladıktan sonra o bölgede yeni bir şey yaratacağız" diye konuştu.

Meclis toplantısı, gündem maddelerinin oylanmasının ardından son buldu. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir