MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak'ta tartışma büyüyor: Diplomalı kontra!
Politika
8 Eylül 2017 Cuma 12:41

Konak'ta tartışma büyüyor: Diplomalı kontra!

Konak’ta olaylı geçen ve AK Parti Grubu’nun terk etmesiyle sonuçlanan meclis toplantısı sonrası AK Parti İlçe Başkanı Temel Yıldırım’dan sert açıklama gelmiş, Yıldırım Belediye Başkanı Pekdaş’ı ‘hukuk diploması’ üzerinden eleştirmişti. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’tan mevkidaşına ‘diplomalı’ kontra geldi.

GERÇEKİZMİR - Konak Belediye Meclis Toplantısı’nda Halkapınar’da bulunan Başkent Üniversitesi’ne ait arazinin satışı tartışma yaratmış, çıkan gerginlik sonrası AK Parti Grubu Meclisi terk etmişti.

Yaşanan olay sonrası AK Parti İlçe Başkanı Temel Yıldırım sıcağı sıcağına yaptığı yazılı açıklamayla, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı sert bir dille eleştirmişti.

- ‘BALLI SATIŞ’ TARTIŞMASI: AK PARTİ MECLİSİ TERK ETTİ!...

Yıldırım, açıklamasında “Dikdatör görmek isteyen Konak Belediyesi'ne baksın. Orada, hukuk diplomalı birilerinin faşizan uygulamalarını görecektir. Bu akşamki tavrından sonra diploması da Sema Hanım'dan utanmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Yıldırım’ın sert sözlerine mevkidaşı CHP’li Şakir Başak’tan kontra geldi.

Başak şunları söyledi:

“ AK Parti İlçe Başkanının demokrasi aracından inmiş bir partinin ilçe başkanı olarak demokrasiden söz etmesi aslında önemli. Demokrasiyi ortadan kaldıranlar en ufak olumsuzlukta demokrasiye sarılıyor. Demokrasinin bir toplum için hava kadar su kadar önem arz ettiğinin farkına varmışlar.

“DEMOKRASİ DEMESİ ÇELİŞKİ”
15 yıllık iktidarlarında demokrasiyi ve özgürlükleri ortadan kaldıran bir partinin ilçe başkanı, Konak Belediye Meclisinde olağan bir tartışmayı demokrasinin olmadığı şeklinde ifade etmesi ciddi bir çelişki.15 yıllık AKP iktidarında ve ülkeyi getirdikleri durumu göz ardı ederek en ufak bir olumsuzlukta feryat ederek demokrasi demelerini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Demorkasi savunucularının kimler olduğunu ülke iyi bilmektedir.

DİPLOMA GÖNDERMESİ
Belediye başkanının hukuk diplomasını tartışma konusu yapan ilçe başkanına teşekkür ediyorum. Diploma konusunu bir kez daha açmıştır. Bize de bu noktada ülkenin diplomaları olup olmadığı tartışılan şahıslar tarafından yönetildiğini hatırlatmıştır.

Belediye başkanımız İzmir gibi bir il de Baro başkanlığı yapmış, hukuk adına haksızlıklara karşı nasıl mücadele verdiği herkes tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla burada tartışma konusu olan bir arazidir. Hukuksal anlamda kanunlar çerçevesinde nasıl satılacağı belirtilmiştir.

Burada kanunların dışında hareket etmek söz konusu değildir. Bir kez daha buradan dile getirmek istiyorum. Kamu mallarını yok pahasına satarak belli şahıslara peşkeş çeken bir iktidarın mensubu olarak ilçe başkanının bunu dile getirmesi de ayrıca anlam ifade etmektedir. Kendileriyle çelişen bir beyandır. Kamuoyu bunu yakınen bilmektedir.”   

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir