MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak'tan sonra Karabağlar'da da anlaşma tamam!
Güncel
14 Ocak 2023 Cumartesi 12:51

Konak'tan sonra Karabağlar'da da anlaşma tamam!

İzmir’in Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube arasında süren TİS görüşmeleri sonucunda imzalar atıldı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube arasında süren TİS görüşmelerinde bugün önemli bir gelişme yaşandı.

İzmir’in Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'nde DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube ile belediye yetkilileri arasında süren Toplu İş Sözleşmesi(TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış sendika 20 Aralık’ta görüşmelerin tıkandığını açıklamıştı.

23 Aralık’ta grev kararı belediye binasına asılırken düğüm çözülmezse 16 Ocak’ta greve gidileceği belirtilmişti.

Yeni yılda taraflar arasında yeniden başlayan görüşmelerde olumlu gelişme yaşandı.

Konak Belediyesive ve Karabağlar Belediyesi ile sendika arasındaki görüşmeler sonucunda TİS imzaları atıldı. 

4 PARÇALI SÖZLEŞME!

Konak Belediyesi’nde çalışan DİSK emekçilerini kapsayan sözleşme 4 parçaya bölünerek imzalandı. Buna göre işçilerin zam oranları ilk 6 ay TÜFE oranında, ikinci 6 ay TÜFE artı yüzde 2, üçüncü 6 ay TÜFE artı 2, 9 ay TÜFE artı yüzde 5 olarak belirlenmiş oldu. Sözleşmeye göre en düşük yevmiye 400 TL'ye çıktı. 

‘’İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK’’

DİSK Genel-İş 5 No’lu Şube Ahmet Savaş Aras yaptığı açıklamada, ‘’İstediğimiz şekilde oldu. Her TİS’te eksikler olabilir. Getirebildiğimiz en üst nokta budur. İşçi arkadaşlarımızı enflasyon karşısında ezdirmedik. TÜFE artı refah payları ile 6 aylık dilimlerle emekçimizi koruma altına aldık’’ dedi.

BATUR: MASA BAŞINDA BİTİRMENİN HUZURU İÇİNDEYİZ

İmzaların arından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Uzun soluklu bir süreçten sonra masa başında bitirmenin mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Konak Belediye Başkanı olarak bize yakışan, Disk Genel-İş 5 No’lu şubesine yakışan bir şekilde, SODEMSEN’in de katkılarıyla bugün bu noktaya geldik. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu hepimiz biliyoruz. Gerçekten uçurumda bir ekonomik kriz. Ama buna rağmen belediyemizin şartlarını zorlayarak, sizlerin de isteklerinizi makul bir seviyeye çekmenizle, uzlaşarak bu toplu sözleşmeyi bağladık'' açıklamasını yaptı. 

KONAK'TAN SONRA KARABAĞLAR'DA DA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ!

Karabağlar Belediyesi şirketlerinden Karbel A.Ş’de çalışan 930 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde önemli bir gelişme yaşandı.

Karabağlar’da dün gece yarısı saat 02:30’a kadar süren görüşmelerde anlaşma zemini oluşurken bugün sendika tarafından iş yeri toplantıları gerçekleştirildi. İşçilerin büyük çoğunluğu iki tarafın uzlaştığı şartlara 'evet' derken belediye yetkilileri ile gerçekleşen görüşmede Karabağlar Belediyesi, SODEMSEN ve Genel-iş İzmir 5 No'lu Şube yöneticileri sözleşmeye imzayı attı. 

İmzalanan anlaşma 2 yıllık olurken işçilerin alacağı zam oranları ilk yılın ilk 6 ayı TÜFE, ilk yılın ikinci 6 ayı TÜFE artı yüzde 2, ikinci yılın ilk ve ikinci 6 ayında TÜFE artı yüzde 2 oranında belirlendi. 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir