MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak’ta satış krizine komisyon formülü: 2 başkandan çarpıcı açıklamalar
Yerel Yönetimler
4 Ekim 2017 Çarşamba 16:03

Konak’ta satış krizine komisyon formülü: 2 başkandan çarpıcı açıklamalar

Halkapınar’daki arazinin Başkent Üniversitesi’ne satış kararı sonrası CHP cephesinde yaşanan krizi çözmek için meclis üyelerinin kendi aralarında komisyon kurma formülü masada! Öte yandan Konak Belediye Başkanı Pekdaş ile CHP Konak İlçe Başkanı Başak’tan krize yönelik önemli açıklamalar geldi.

GERÇEKİZMİR - Konak’ta Halkapınar Mahalesi’nde bulunan 13 bin 234 metrekarelik arsanın belediyeye ait 3 bin 472 metrekaresinin satışına yönelik CHP içinde kriz çıkmıştı.

Eylül ayında gerçekleşen oturumda Halkapınar’da bulunan arazinin belediyeye ait kısmının Başkent Üniversitesi’ne satışıyla ilgili tartışma yaşanmış, meclis mahkemelik olan ve hastane yapılması planlanan alanın satılmasını kararlaştırmıştı.

CHP'de Yalı Grubu’nun rekabet oluşmaması ve satış değerinin düşük kaldığı iddiasıyla satışın meclis gündemine tekrar gelmesi için önerge hazırlığı yapması Ekim ayı oturumu öncesi çatlak yaratmıştı.

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın olmadığı grup toplantısında meclis üyeleri ile Başkan Sema Pekdaş tartışmış, Pekdaş’ın meclis toplantısına katılmama önerisi kabul görmüştü.

AK Parti’nin tam kadro geldiği meclis toplantısı, Pekdaş ve CHP’li meclis üyelerinin katılmaması nedeniyle yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmişti.

KOMİSYON KURULACAK
Çözüm bekleyen krizde yeni gelişme yaşanıyor. Meclis üyeleri alanın satışında rekabet ortamının oluşması ve değerinde satılması adına kendi aralarında  bir komisyon kurulması konusunda fikir birliğine vardı. Kurulacak komisyona AK Parti’den de bir üye davet edilecek. Komisyon alanın değeri ve satış konusunda çalışma yapacak. Komisyonun kendi arasında oluşturacağı rapor doğrultusunda satışın yeniden meclise gelip gelmemesine yönelik adım atılacak. 



TARTIŞMALAR DOĞRUYU BULMAK ADINA

Krizle yakından ilgilenen İlçe Başkanı Şakir Başak, komisyon kurulması adına atılan adımı doğruladı. Başak, meclis üyeleri ile Başkan Pekdaş arasında bir problem olmadığının altını çizdi. Başak, “ Meclis grubunun belediye başkanı ile bir problemi yok. Demokrasi gereği tartışmalar yaşanacaktır. Doğruyu bulmak adına bu tartışmalar. Olay çözülecek. Bu mecliste de herkes görecektir. Kendi aramızda meclis üyelerinden oluşan bir komisyon kuracağız. AKP’li bir üyeyi de davet edeceğiz. Satışa konu olan yerle ilgili kamuoyunu rahatlatacağız” dedi.

PEKDAŞ: EKSİK BİLİNMEDEN KAYNAKLANIYOR
Başkan Pekdaş ise tüm sıkıntının eksik bilgiden kaynaklandığını ifade etti.

Pekdaş, “Başkent Üniveristesi’nin Halkapınar’da yer vardı. Hastane için ayrılmıştı. 13 bin metrekarenin 3 bin 400 metrekaresi bizim. Geri kalanı 9 bin 600’ü Başkent Üniversitesi’nin. Hastane için en az 13 bin metrekare alan olmak durumunda. O bölgedeki imar düzenlemesi yapılırken düzenlenmiş. Ortak pay nedeniyle ortaklık söz konusuydu belediyenin. Belediyenin hastane yapma durumu yok. Karşı taraf ‘hastane yapacağız’ dediler ve tahsis istediler. Biz ‘hukuken mümkün değil’ dedik reddettik. Daha sonra satın almak istediler. Satma kararını meclisten geçirdik. Bedel tartışmaları oldu. Açıklama yaptık. Özel bir alan orası. Oradaki bütün emsaller 3,5. Ama bunlara plan kararında 22 bin metrekare inşaat alanı demişler. Emsal 1,63 yapıyor, yarıdan az. Ona vurduğunda oran metrekaresinin 4 bin 650 lira olması gerekiyor. Başkent Üniversitesi bu değer fahiş deyip değerin belirlenmesi için dava açıyor. Ben sadece hastane yapılacak alana değer biçiyorum. Bu husus bilinmediği için yeniden gündeme geldi. Biz konuyu anlatınca konu aydınlatıldı. Bir sıkıntı yok. Bölgenin hukuki özelliğinin eksik bilinmesi nedeniyle karışıklık oldu” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir