MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak’ta tarihe yolculuk yeniden başladı
Yerel Yönetimler
19 Eylül 2024 Perşembe 11:01

Konak’ta tarihe yolculuk yeniden başladı

Konak Belediyesi’nin kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla düzenlediği ‘Konak Tarih Gezileri’nin yeni dönemi başladı. Haftada iki gün, ücretsiz olarak düzenlenen geziler ile katılımcılar, Basmane’den Kadifekale’ye uzanan unutulmaz bir tarih yolculuğuna çıkartılıyor.

Konak Belediyesi’nin kent kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlediği ‘Konak Tarih Gezileri’nin yeni dönemdeki ilk turu gerçekleşti. 25 kişilik kontenjanla sınırlı olan ve salı ile perşembe olmak üzere haftada iki gün ücretsiz olarak gerçekleştirilen gezilerin ilk gününde İsmet İnönü Anı Evi ve Kitaplığı, Tarihi Roma Yolu, Kadifekale ile Basmane’nin geçmişi günümüzle buluşturan, simgeleşmiş tarihi mekanları ziyaret edildi.

“Bir kenti tanımak için sokaklarını adımlamak en güzel yol”

Bir kenti sevmenin, o kentte yaşadığını hissetmenin, tarihiyle, kültürüyle ve doğasıyla o kenti tanımaktan geçtiğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Bir kenti sevmek için tanımak, tanımak için sokaklarını adımlamak en güzel yol. Konak’ımız, Kale’sinden denize kadar köklü tarihi ve eşsiz kültür mirasıyla İzmir’in kalbi. İstiyoruz ki Konak’ta yaşayan komşularımız yaşadıkları kenti tarihi, kültürel boyutuyla da tanısın, Konak’a gelen misafirlerimiz kentimizin eşsiz yönlerini görsün” sözleriyle tarih gezilerinin önemini belirterek tüm İzmirlileri gezilere katılmaya davet etti.

Katılım rezervasyonla

Her hafta salı ve perşembe günleri düzenlenen ücretsiz gezilere, Konak Belediyesi’nin 484 53 00 numaralı telefonundan, Kent Tarihi birimine ait 2907 ve 2909 numaralı dahili hattından rezervasyon yaptırarak katılım sağlanıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir