MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kongrede hangi ilçe belediye başkanı ve ilçe başkanı en yüksek oyu aldı?
Politika
9 Şubat 2020 Pazar 11:09

Kongrede hangi ilçe belediye başkanı ve ilçe başkanı en yüksek oyu aldı?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde çarşaf listeli seçim geride kalırken dikkat çeken sonuçlar oluştu. Kurultay delegeliğinde en fazla oy alan ilçe belediye başkanı Menderes Belediye Başkanı Kayalar olurken, en fazla oy alan ilçe başkanı ise Balçova İlçe Başkanı Akın oldu.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) 37. Olağan İzmir İl Kongresi geride kalırken, dikkat çeken sonuçlar oluştu.

Kongrede İl Başkanı seçilen Deniz Yücel ikinci kez il başkanı seçilirken,  30 kişilik il yönetimi, 9 kişilik disiplin kurulu ve 56 kişilik kurultay delegeleri de seçildi.

Kongrede kurultay delegesi adayı olan 17 ilçe belediye başkanı arasında en yüksek oyu alan başkan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar oldu.

Yücel’in ilk açıklanan anahtar listesinde olmayan ve Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un adaylıktan vazgeçmesi sonrası listeye en son dahil edilen Kayalar, 357 oyla en fazla oy alan ilçe belediye başkanı oldu.

AKIN SOYER’LE AYNI OYU ALDI
Kurultay delegesi adayı olan 27 ilçe başkanı arasında ise en yüksek oyu ise 392 oyla Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın aldı. Akın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le aynı oyu alarak ilk sırayı paylaştı.

OY ATAMADI
Akın, ilçe kongresinde kendisini il delegesi yazmamıştı. İl delegesi olamadığı için oy kullanamayan Akın kongrede kendisine oy atamamış olurken, kurultay delegeliğinde en yüksek oy alma şansını kaçırmış oldu.

30 ilçe başkanından Çeşme, Selçuk ve Güzelbahçe ilçe başkanları aday olmamıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 AYFER OLCAYHAN
 9 Şubat 2020 Pazar 14:32
BALÇOVA İLÇE BAŞKANIM BİNNUR AKIN''IN HAKETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.İL BAŞKANIMIZIN BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir