MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kooperatif eliyle dönüşüm yargıya taşındı!
Güncel
23 Eylül 2024 Pazartesi 12:20

Kooperatif eliyle dönüşüm yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON şirketinin denetiminde kooperatif eliyle başlatılan kentsel dönüşüm yargıya taşındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bütün usulsüzlük iddiaları ile ilgili kooperatifler hakkında resen soruşturma başlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON şirketinin denetiminde kooperatif eliyle başlatılan kentsel dönüşüm yargıya taşındı.

Yeni Asır'ın haberine göre soruşturmada aralarında kooperatif kurucusu ve yöneticisi olan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un yanı sıra eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İZBETON eski Genel Müdürü Av. Heval Savaş Kaya, kooperatif yöneticilerinden Dilek Coşkun gibi kişiler yer alıyor.

BÜTÜN MAĞDURLARDAN SUÇ DUYURUSU

Karabağlar ve Gaziemir'de de kentsel dönüşüm projesi kapsamında ev ve arsa tapularını kat karşılığı Büyükşehir Belediyesi'ne verenler ile İZBETON güvencesinde denilerek kooperatife üye olduklarını ifade eden mağdurların da avukatları aracılığıyla bu hafta suç duyurusunda bulunacaklarını belirtildi. Uzundere Kentsel Dönüşüm Platform Sözcüsü Eray Uslu, "Kooperatif mağdurlarından aldığım bilgiye göre onlar yeni yönetimin oluşturulmasını, toplanan paraların kimlere ve nerelere aktarıldığını öğrenip hesapları görmek istiyor. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklar. Bizler de mağdur edilen hak sahipleri olarak tapularımızın geri iade edilmesi için suç duyurusunda bulunacağız ve tazminat davası açacağız" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir