MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Koruma Kurulu’ndan İzmir’de sit değişikliği kararı!
Güncel
18 Şubat 2023 Cumartesi 08:16

Koruma Kurulu’ndan İzmir’de sit değişikliği kararı!

İzmir Urla ilçesinde Karantina Adası yakınlarında antik buluntular elde edilen ve hakkında yapılaşma istemi bulunan alanın sit derecesi ‘2. derece arkeolojik sit’e yükseltilerek koruma altına alındı. Ayrıca alanda izinsiz inşa edilen yapıların kaldırılmasına da karar verildi. 

GERÇEKİZMİR - İzmir Urla ilçesinde Atatürk Mahallesi Çayır Mevkii’nde bulunan ve İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından daha önce 3. derece sit alanı olarak ilan edilen alan içerisinde yapılan kurtarma kazısında antik kalıntılar bulundu.

Arkaik dönem yerleşiminin doğu kapısıyla birlikte; perselde bütünleşik ve koridorlu yapı kompleksi, MÖ.6.YY’ın 2. çeyreğine tarihlenen savunma sistemi açığa çıkmış olduğundan yapılaşma isteminin uygun olmadığını karar verildi.

Ayrıca söz konusu kalıntıların bulunduğu alanın sit derecesinin ‘2. derece arkeolojik sit’ olarak olarak değiştirilmesine karar verildi.

Öte yandan söz konusu alanda izinsiz inşa edilen demir kapı ile bahçe duvarının kaldırılmasına kaldırılmadığı takdirde suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir