MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kozak Yaylası'na bir granit ocağı daha!
Ekonomi
12 Eylül 2023 Salı 08:28

Kozak Yaylası'na bir granit ocağı daha!

İzmir’in Bergama ilçesinde onlarca granit ocağının bulunduğu bölgede Hacıhamzalar Mahallesi’ne bir yenisini daha inşa etmek için harekete geçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Baki Beton İnşaat’ın başvurusu sonrası ÇED süreci başlattı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’in Bergama ilçesi Hacıhamzalar Mahallesi Kozak Yaylası mevkiinde Baki Beton İnşaat Şirketi tarafından yapılmak istenen granit ocağı için ÇED süreci başlatıldı.

16 YIL ÜRETİM YAPILACAK
4 milyon 910 bin TL bedel ile gerçekleştirilecek proje ile 85,15 hektar ruhsat alanı içerisinde 7,12 hektarlık (71.234 metrekare )ÇED alanı içinde ham madde arayışı yapılacak. Proje ile yılda toplam 10 bin ton üretim yapılması planlanıyor. Çalışma alanı içerisinde 4 adet ocak alanında 40.792 metrekare alanda işletme yapılacak. Proje Tanıtım Dosyası’nda proje ömrünün 16 yıl olarak belirlendiği de verilen bilgiler arasında...

40 BİN METREKAREDE BİTKİSEL TOPRAK SIYRILACAK
Dosyada yer alan bir diğer bilgi ise bakanlıktan vize çıkması ve üretimin yapılması durumunda 40 bin 697 metrekarelik alanda 16 yıl boyunca 6 bin 511 ton bitkisel toprak sıyrılacak.

ORMAN ARAZİSİ!
Söz konusu proje alanı 103 ada/1 parselde kalırken orman arazisi vasfında bulunuyor. Proje dosyasında verilen bilgilere göre mümkün olduğunca mevcut ağaçların korunacağı aktarılırken ağaç kesimi söz konusu olduğunda yer değiştirme yönteminin uygulanacağı bilgisi veriliyor.

520 METRE UZAKLIKTA HACIBOZLAR KÖYÜ!
Proje alanına en yakın yerleşim yeri bin 520 m uzaklıkta bulunan Balıkesir’in Hacıbozlar Köyü ve 2 bin 500 metre uzaklıkta bulunan Bergama’nın Hacıhamzalar Köyü.

PATLATMA OLMAYACAK
Proje Başvuru Dosyası’nda yer alan bilgilere göre ruhsat alanında açık ocak işletmeciliği yöntemi ile çalışılacak. Açık ocak işletmeciliği yönteminde yer altında bir patlatma işlemi uygulanmadan yüzeyin altındaki ham madde bitkisel toprak alınarak elde ediliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir