MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kritik 'Cumhurbaşkanı Adayı belirlenmesi' açıklaması
Politika
4 Mayıs 2024 Cumartesi 22:35

Kritik 'Cumhurbaşkanı Adayı belirlenmesi' açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökce Gökçen, katıldığı canlı yayında Eylül ayında yapılacak olan tüzük kurultayı ve Cumhurbaşkanı Adayının belirlenme yöntemi ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Gökcen, " Fikrimiz şu; CHP’nin bütün üyelerinin kararıyla Cumhurbaşkanı adayının belirleniyor olması bizim önerimizdi. Tüzük kurultayında bunun kararını delegelerimiz verecek" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökce Gökçen, katıldığı canlı yayında Eylül ayında yapılacak olan tüzük kurultayı ve Cumhurbaşkanı Adayının belirlenme yöntemi  ilgili olarak açıklamada bulundu.

Gökcen şunları söyledi;

"Cumhurbaşkanı adaylığı nasıl belirlensin? Diye konuşulurken, kurultaya giderken kurultay delegelerimizle bizim tartıştığımız bir şey vardı. Orada demiştik ki değişim fikrinin altında Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceğinin önceden belli olması, hatta mümkünse yıllar önceden o formülün belli olması da önerilmişti. Önümüzdeki Eylül’de zaten biz bu tüzük kurultayını gerçekleştireceğiz. Fikrimiz şu; CHP’nin bütün üyelerinin kararıyla Cumhurbaşkanı adayının belirleniyor olması bizim önerimizdi. Tüzük kurultayında bunun kararını delegelerimiz verecek. Şuanda ilçelerden illerden örgütlerimizden görüşleri topluyoruz.Tüzük komisyonu bir taslağı oluşturacak. Ama ilk fikir bu şekilde tartışılmıştı.Öyle olabilir, belli anketler doğturulsunda karar verilmesine karar verilebilir ya da belli ilkeler doğrultusunda belli görevlerdeki kişiler olsun denilebilir. Hepsi mümkün. Önemli olan önceden stratejinin belli olması ve nasıl karar verileceği konusunda da o kadar uzun tartışmalara yer vermemek" 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir