MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kritik gelişme: Büyükşehir’in Buca Cezaevi planları askıda!
Yerel Yönetimler
12 Ocak 2024 Cuma 10:28

Kritik gelişme: Büyükşehir’in Buca Cezaevi planları askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte tartışmalara neden olan Buca Cezaevi alanı ile ilgili hazırladığı planlar askıya çıkarıldı.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de yıkımı tamamlandıktan sonra kentte siyasi tartışmalara yol açan Buca Cezaevi alanı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

PLANLAR ASKIDA!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan süreçte plan hamlesi gelirken yıkılan eski cezaevinden geriye kalan alanın yeşil alan olarak planlanmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı yargı sürecinde İzmir 6. İdare Mahkemesi bakanlığın alanı rezerv alan ilan etmesine karşı açılan davada verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından bu kez yetkiyi tamamen iptal etmiş, bu kararla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının alanla ilgili plan yapma yetkisi ortadan kalkmıştı.

Yaşananların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen ve Buca cezaevi arazisinin yeşil alan olarak halkın kullanımına sunan imar planı askıya çıktı. 30 gün askıda kalacak planlara itiraz edilebilecek. İtirazın gelmediği durumda planlar yürürlüğe girecek.

AYDIN: GURURLUYUZ!

Sosyal medyadan duyuruda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen ve Buca cezaevi arazisinin yeşil alan olarak halkın kullanımına sunan imar planı askıya çıktı. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer olmak üzere bu aşamaya gelinmesini sağlayan herkese teşekkürler. Mutlu ve gururluyuz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR'İN 'BUCA ÖZGÜRLÜK PARKI PROJESİ'NDE NELER VAR?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, eski Buca Cezaevi arazisinin yeşil alan olarak kente kazandırılması yönündeki çağrısının ardından, Büyükşehir Belediyesi “Buca Özgürlük Parkı” projesi hazırladı. Proje ile şehrin merkezinde yer alan ve yıllardır boş bir şekilde bekleyen 69 bin metrekarelik alanın, birçok farklı işleve sahip bir parka dönüştürülerek İzmirlilerin kullanımına açılması hedefleniyor.
 
Çok amaçlı olarak kullanılabilecek
Projenin hayata geçmesiyle birlikte Buca ve İzmir’in açık yeşil alan ihtiyacını önemli ölçüde karşılanacak. Özgürlük Parkı’nın kent ve doğa ilişkisini yeniden kurgulayan aynı zamanda kuvvetlendiren 35 Yaşayan Park Projesi’nden biri olması da hedefleniyor. Tasarlanan projede parkın, çocuk oyun alanı, spor alanları, basketbol sahası, kaykay pisti, çay bahçesi, semt pazarı, birçok çayır ve meydandan oluşan tamamen kamusal bir alan hâline getirilmesi planlanıyor. Atıl alanın değerlendirilip parka dönüştürülmesi hâlinde parkta yıl boyunca panayır ve festival, açık hava atölyeleri, mini fuar alanı, açık hava konser ve tiyatroları, kent sofrası gibi birçok etkinlik düzenlenebilecek. Ayrıca parkın olası bir afette acil toplanma alanı olarak da kullanılması amaçlanıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir