MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültürpark planlarında önemli gelişme: Kuruldan geçti, yeniden meclis gündeminde!
Yerel Yönetimler
8 Nisan 2022 Cuma 15:01

Kültürpark planlarında önemli gelişme: Kuruldan geçti, yeniden meclis gündeminde!

İzmir Koruma Bölge Kurulu'nun geçtiğimiz yılki vetosu sonrası yeniden düzenlenen Kültürpark planlarıyla ilgili bir kritik sürecin daha kapısı aralandı. Revize edilip mecliste onaylandıktan sonra gönderilen yeni planlar kuruldan geçti ve bir kez daha meclis gündemine geldi. 
GERÇEKİZMİR - İzmir'in nefes alanı Kültürpark'ı koruma planında önemli gelişmeler yaşanıyor. 

Geride kalan yıl Büyükşehir Meclisi'nde onaylanan koruma planının İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kabul edilmeyerek geri gönderilmesi sonrası yeniden düzenlenmişti.

Son olarak yine geride kalan yıl Aralık ayından mecliste yeniden oy birliğiyle onay alan yeni planlar İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderildi. Kuruldan geçen planlar bir kez daha meclis gündemine geldi. 

Buna göre Nisan ayı ilk oturumunda Başkanlık önergesiyle gündeme gelecek planlar ilgili komisyonlara gönderilecek. Burada bir değişiklik yapılmazsa mecliste bir kez daha onaylanarak bakanlığın yolunu tutacak. Bu noktada gözler Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın kararında olacak. Bakanlık olumlu karar verirse planlar askıya çıkarak itiraz süreci başlayacak. 

Büyükşehir Meclis gündeminin ilgili maddesinde, "Konak ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, "2.Derece Doğal Sit + Tarihsel Sit Alanı" olarak tescilli Kültürpark Alanına ilişkin Belediye Meclisimizin 13/12/2021 tarihli ve 05.1408 sayılı Kararı ile uygun bulunarak İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna iletilerek Kurul Kararı doğrultusunda yeniden düzenlenen, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu önerisinin; 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.704452)" ifadeleri yer aldı. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir