MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültürpark'ta Tugay-sendika zirvesi: Kriz çözülecek mi?
Yerel Yönetimler
13 Ağustos 2024 Salı 17:06

Kültürpark'ta Tugay-sendika zirvesi: Kriz çözülecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tüm-Bel Sen arasında TİS şartlarındaki anlaşmazlıktan kaynaklanan kriz devam ediyor. Tugay'ın 17 bin TL SDT ve ocakta enflasyon zammı teklifi üzerine sendika dün sandık kurmuş, memurlar teklifi reddetmişti. Bugün Kültürpark'ta sendika ve Tugay arasında önemli bir zirve gerçekleşti.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında gerçekleşen ve yaklaşık 6 bin memuru ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı sağlanamamasından kaynaklı kriz devam ediyor. 

Tüm-Bel Sen'li memurlar son olarak sandık kurmuş ve üyelerine izmir Büyükşehi Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 17 bin TL'lik Sosyal Denge Tazminatı (SDT) ve ocak ayında enflasyon oranında zam sözünü sordu. Sandıktan 2 bin 57 ret, bin 818 evet oyu çıktı. 

Yaşananlarında ardında bugün Tüm-Bel Sen yetkilileri ve Cemil Tugay bugün Kültürpark'ta bir araya geldi. 

Görüşmede Tugay görevden uzaklaştırılan memurların göreve iade edileceğini taahhüt ettiği ve 17 bin TL'lik SDT'yi içeren sözleşmeye imza atma teklifinde bulunduğu öğrenildi. 

Görüşmenin ardından Tüm-Bel Sen üyelerine şu mesajı gönderdi;

Merhaba değerli arkadaşlar bugün belediye başkanı Sayın Cemil Tugay’yla yaptığımız görüşmede sandık sonuçlarını kendisine bildirdik. Emekçilerin önceliğinin açığa alınan arkadaşlarımızın görevine iade edilmesi olduğunu bunu bir esir takasına dönüştürülmemesi gerektiğini ifade ettik. Sayın Cemil Tugay görevden uzaklaştırılan arkadaşlarımız bugün göreve başlama yazılarını yazacağını sendikanın da 17.000 TL üzerinden 2025 yılının sonuna kadar toplu sözleşme imzalamasını istedi. 2025 yılı Ocak ayında memur maaşlarına gelen zam oranında artış yapılacağını şifaen ifade etti ve belediye başkanı olarak kendisine güvenmemiz istedi. Ayrıca on yaşından küçük çocuğu olan memurların sabah 1 saat geç akşam 1 saat erken çıkmasını da toplu sözleşmeye ekleneceğini ve 1 Nisan’dan itibaren doğacak olan farkların da maaşla beraber yatırılacağını ifade etti. Değerli temsilci arkadaşlarım belediye başkanının yapmış olduğu bu öneriyi sizlerin değerlendirmesine sunuyorum görüşlerinizi bildirirseniz Yürütme kurulu olarak bir değerlendirme yapacağız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir