MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kursiyerlerin gözünden pandemi günleri
Kültür-Sanat
15 Şubat 2021 Pazartesi 10:40

Kursiyerlerin gözünden pandemi günleri

Bornova Belediyesi’nin hobi ve beceri kurslarında fotoğrafçılık eğitimi alan farklı meslek ve yaş grubundan kursiyerler, koronavirüs salgınının psikolojik, sosyal ve ekonomik etkileri fotoğrafladı.

Dünyada ve Türkiye’de salgınla mücadele tüm hızıyla devam ederken, bir yıl içerisinde çoğu insanın hayatında köklü değişiklikler oldu. İş hayatı, eğitim, kültür-sanat etkinlikleri ve benzeri organizasyonlar sanal ortamda online devam ederek yeni bir boyut kazandı.

?Bornova Belediyesi’nin hobi ve beceri kurslarında ‘fotoğrafçılık’ eğitimi alan farklı meslek ve yaş grubundan kursiyerler de, yaşadıkları psikolojik, sosyal ve ekonomik etkileri fotoğrafladı. Salgın sebebiyle sınırlanmış hayatların ‘içeriden’ ve ‘dışarıdan’ görsel yansımalarından oluşan ‘Pandemi Sürecinde Hayatlarımız’ adlı çalışma, online olarak sergilenmeye başladı. Eğitim ve serginin yürütücülüğünü üstlenen deneyimli fotoğrafçı Mert Çakır, pandemi süreci sayesinde hayatın daha çok oranda dijitalleştiğini ve sanat aktivitelerinin bu sürece daha kolay uyum sağladığını söyledi. Çakır, yeni normal süreçte özellikle sanat ve fotoğraf alanındaki adaptasyonu daha ileri bir noktaya taşıma, daha farklı formlarla hayata temas eden alanlardan yeni sergi birimleri ile deneysel yöntemlerle daha akılda kalıcı ve güçlü ifade edebilen bir hale getirmek istediklerini dile getirdi.

Sergi için üretimde bulunan kursiyerlerin isimleri şöyle: Bircan Dindar, Deniz (Muzaffer) Şimşek, Doğukan Erkol,  Ece Düzgün Ersöz, Ege (Sezgin) Güler, Gülseren Özbey, İrem Derebaşı, Fikriye Bütün, İsmail Hakkı Bütün, Melahat Aygür, Öznur Sarayhanoğlu, Virda Döner, Gözde Durmuş.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir