MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuruldan vize yok, Baro'da seçim süreci sil-baştan!
Güncel
3 Haziran 2021 Perşembe 08:47

Kuruldan vize yok, Baro'da seçim süreci sil-baştan!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 1 Haziran itibariyle geçilen kademeli normalleşmenin ikinci aşaması için yaptığı açıklamalar kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının pazar günleri devam edeceği duyuruldu. Gözler İzmir Barosu'nun 2020 yılı Ekim ayından bu yana yapılamayan genel kuruluna çevrilmişti. Konak İlçe Seçim Kurulu 20 Haziran Pazar Günü'ne onay vermedi. İzmir Barosu, yeni süreç için alacağı kararla yeni yer ve tarih belirleyecek.
Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Türkiye'de 2020 yılının Mart ayından itibaren görülen koronavirüs salgını nedeniyle gündelik yaşam sekteye uğrarken İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda kalabalık oluşturacak programlar bir bir iptal edilmişti.

Genel kurullar için alınan karar kapsamında İzmir Barosu, 2020 yılının Ekim ayından bu yana seçimini gerçekleştiremedi. Geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeyle İzmir Barosu'nun genel kurulu için 19 Haziran Cumartesi Günü ve 20 Haziran Pazar Günü'ne onay çıkmıştı. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de seçimin Kültürpark'ın içinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacağını duyurmuştu.

Ancak gelinen aşamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından 1 Haziran itibariyle uygulanmak üzere alınan yeni kararları açıkladı. Buna göre; Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek. Sokağa çıkma yasağı kısıtlamasının pazar günleri ise tamamıyla uygulanacağı belirtildi.
Baro genel kurullarında da ilk gün aday ve isteyenlerin konuşmalarıyla geçerken ikinci gün sandıklar kurularak oy verme işlemi yapılıyor. 1 Haziran itibariyle geçilen kademeli normalleşmenin ikinci aşamasında pazar gününe denk gelen seçimin yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Seçimin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin belli olmadığını söyleyen Baro Başkanı Yücel, "Çünkü Pazar Günü hala kısıtlama var. Bizim seçimlerimizin Pazar Günü yapılması kanun gereği zorunlu. İlçe Seçim Kurulu bildirecek. Bize göre yapmayı engelleyen bir durum yok ama daha önce kısıtlama günlerine denk geldiği için 'kısıtlama günlerinde yapılamaz' denilerek onay verilmemişti. Şimdi de, 'seçim pazar gününe denk geliyor, yapamazsınız' diye bir yanıtla karşılaşma ihtimalimizi düşünüyorum. Bu, hukuka uygun olur mu? Olmaz. Ama ihtimali mi? İhtimal. Seçim Kurulu ile görüşeceğiz. Bakalım ne diyecekler" açıklamasında bulunmuştu.

YENİ SÜREÇTE NELER YAPILACAK?
Yaşananların ardından Konak İlçe Seçim Kurulu'ndan, İzmir Barosu'na ret cevabı geldi. Süreç sonuçsuz kalınca İzmir Barosu bu kez yeni dönemde izlenecek yol haritasını belirlemek için harekete geçti. İlerleyen günlerde alınacak kararla genel kurul için yeni tarih ve yerin belirleneceği öğrenildi. Fakat Pazar günlerinin kısıtlamayla geçmesinin ve genel kurullara katılım sayısının belli bir seviyenin altında tutulmasının kafalarda soru işareti yarattığı belirtildi. Tam normalleşme aşamasına geçilince mi seçimin yapılacağı yoksa başka bir formül mü bulunacağının henüz belli olmadığı ifade edildi. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir