MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kurultay delegesi İzmirli Eski Milletvekil'den 'İnce' dönüş: Bu kez...
Politika
20 Temmuz 2018 Cuma 09:09

Kurultay delegesi İzmirli Eski Milletvekil'den 'İnce' dönüş: Bu kez...

İzmir’de İnce’ye yakın delegeler arasında yer alan ve geçtiğimiz kurultayda “Siyaset başka arkadaşlık başka” diyerek CHP Lideri Kılıçdaroğlu için imza veren eski vekil Uzunbay, bu kez tavrını değiştirdi. Uzunbay, sosyal medyadan olağanüstü kurultay için imza verdiğini duyurdu.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 'değişim' talebiyle yola çıkan delegeler olağanüstü kurultay için noter kanalı ile imza vermeye devam ediyor.
 
Doğal delegelerle birlikte 70’e yakın kurultay delegesi olan İzmir’de kimlerin imza vereceği merak konusu...

Kentte sürecin öncü isimlerinden CHP Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar 4 günde 15 delegenin imza verdiğini duyurmuştu.

Kurultay için İzmir’den bir imza daha geldi. İmza hareketinin başarıyla ulaşması halinde genel başkan adayı olması beklenen CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye İzmir'deki yakın isimlerden olan eski vekil Sedat Uzunbay da tavrını açıkladı.

İnce'nin geçmiş dönemlerde adaylık çalışması yaparken de kentteki toplantılarında yer alan İzmir Eski Milletvekili Sedat Uzunbay yaptığı açıklamayla olağanüstü kurultay için imza verdiğini duyurdu.


 
Uzunbay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Cumhuriyet Halk Partili Değerli dostlarım,
CHP İzmir kurultay delegesi olarak,
24 Haziran seçimlerinden bugüne partimizde yaşanan tartışmaların son bulması ve partimizin bu süreçten daha fazla yara almadan yeni bir fırsat yaratarak çıkması için tek çarenin olağanüstü kurultay yapılması olduğuna karar verdim.
Amacım; birlik bütünlük içinde olağanüstü kurultayın yapılmasına ve partililerimizin beklediği ideolojik- yapısal sorunların çözümü için ciddi adımlarının atılmasına katkı koymaktır.
Bilgilendirmek istedim.
Sizleri saygıyla selamlıyorum”.

CHP İzmir'de Deniz Yücel’in seçildiği il kongresinde kurultay delegesi seçilen Uzunbay, Şubat ayında yapılan kurultay öncesi Kemal Kılıçdaroğlu için adaylık imzası vermişti.

Uzunbay o dönem yaptığı açıklamada “Muharrem Bey arkadaşım. İyi bir dostluğumuz var. İzmir’e geldiği zaman arar konuşuruz, buluşuruz. Ancak arkadaşlık başka siyaset başka... Benim değerlendirmem Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan yana… Eğer İzmir’den imza toplanırsa Genel Başkan için imza veririm” demiş ve Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır almıştı.

Uzunbay’ın açıklamaları sonrası İnce, yerel bir haber portalı aracılığıyla Uzunbay’ı hedef almış sadece şoförünün tanıdığını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir