MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kurultayda gözler o değişiklikte… İl başkanları bastırıyor!
Politika
12 Ağustos 2024 Pazartesi 10:57

Kurultayda gözler o değişiklikte… İl başkanları bastırıyor!

CHP’de gözler Tüzük Kurultayı’na çevrildi. Gündemdeki en dikkat çekici değişiklik önerisi kongre ve kurultayların toplanma süresinin iki yıldan üç yıla çıkarılması olacak. İzmir İl Başkanı Aslanoğlu dahil il başkanlarının büyük bölümü değişikliğin gündeme gelmesi ve bu dönemi de kapsaması için bastırıyor. Değişiklik gerçekleşir bu dönemi de kapsarsa Eylül 2025’te yapılması gereken İzmir İl Kongresi de Eylül 2026’ya sarkacak. Genel Merkez değişikliğe sıcak, bu dönemi kapsamasına ise soğuk.

GERÇEKİZMİR- CHP'de, 6-9 Eylül tarihlerinde Sivas'ta yapılacak tüzük kurultayı için geri sayım sürüyor.

Parti yönetimi, 1-20 Nisan tarihleri arasında üyelerden tüzük değişikliğine yönelik alınan önerileri değerlendiriyor.

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, tüzükte özellikle milletvekili aday belirleme işlemleri sırasında ön seçim hüküm altına alınmak isteniyor. Milletvekilliği ve belediye başkanlığı adaylıklarında üç dönem sınırlaması getirilebileceği kaydediliyor. Parti Meclisi üye sayısının arttırılması da görüşülen başlıklardan.

Ancak gündemdeki en dikkat çekici değişiklik önerisi kongre ve kurultayların toplanma süresinin iki yıldan üç yıla çıkarılması olacak.

CHP’de örgütün gözü kulağı bu değişiklikte. Edinilen bilgiye göre CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu dahil çok sayıda il başkanı kongre ve kurultayların toplanma süresinin iki yıldan üç yıla çıkarılmasına destek veriyor ve gerçekleşmesi için bastırıyor. İl başkanlarının değişikliğin sadece gündeme gelmesi için değil gerçekleşmesi halinde bu dönemi de kapsaması için çalışma yaptıkları öğrenildi.

İlgili değişiklik gerçekleşir bu dönemi de kapsarsa Eylül 2025’te gerçekleşmesi gereken İzmir İl Kongresi de Eylül 2026’ya sarkacak. Mevcut il ve ilçe başkanları 1 yıl daha fazla görev yapmış olacak.

Öte yandan CHP Genel Merkezi’nin kongre ve kurultayların toplanma süresinin iki yıldan üç yıla çıkarılmasına sıcak baktığı ancak bu dönemi kapsatmak istemediği öne sürüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 MAGANDAş
 13 Ağustos 2024 Salı 12:50
Helil kınay görevden alınsın
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir