MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kurum’dan bir açıklama daha: Bildirilenin dışında bir şey varsa bir saniye tutmayacağız!
Güncel
23 Ağustos 2022 Salı 11:50

Kurum’dan bir açıklama daha: Bildirilenin dışında bir şey varsa bir saniye tutmayacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İzmir’e doğru ilerleyişini sürdüren asbestli gemi Nae Sao Paulo ile ilgili bir açıklama daha yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurum, ‘’ Bize bildirilenin dışında bir şey varsa araştıracağız, varsa bir saniye tutmayacağız" diye konuştu.

Aliağa ilçesinde sökümü planlanan ve yüksek miktarda asbest ve radyoaktif madde içerdiği iddia edilen ‘Nae Sao Paulo’ isimli savaş gemisi İzmir’e doğru ilerleyişini sürdürürken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan tartışmalara dair bir açıklama daha geldi.

Dün gerçekleşen Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurum asbestli geminin durumunun bakanlık tarafından titizlikle incelendiğini söyledi.

BİZE BİLDİRİLENİN DIŞINDA BİR ŞEY VARSA BİR SANİYE TUTMAYACAĞIZ!

Kurum, "Miktarın 9,2 ton olduğunu biliyorum, uluslararası mevzuat buna izin veriyor. Bu daha önce de yapılmış, sökülmüş. 900 ton ise biz sokmayız. Tek çevreci kendileri mi? Uluslararası sözleşmelere tabiyiz. Kara sularımızda bakma hakkımız var. Bize bildirilenin dışında bir şey varsa araştıracağız, varsa bir saniye tutmayacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir