MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Leman dergisi yöneticilerine bir soruşturma daha!
Güncel
2 Temmuz 2025 Çarşamba 12:38

Leman dergisi yöneticilerine bir soruşturma daha!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Leman dergisine mali soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haftalık mizah dergisi Leman, 26 Haziran 2025 tarihli sayısında yayımladığı Hazreti Muhammed'e yönelik karikatür nedeniyle gündemde.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu karikatürün yayımı üzerine re'sen ceza soruşturması başlattı. Soruşturma kapsamında karikatürün çizerinin de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma çerçevesinde harekete geçen emniyet güçleri, şu ana kadar 4 şüpheliyi gözaltına aldı . Geriye kalan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. Başsavcılık, kamuoyunda infial yaratan içerikle ilgili sürecin titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

Bugün ise dosyada yeni bir aşamaya geçildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Leman dergisi hakkında mali bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. Dergi yöneticilerinin yurt dışından mali destek alınıp alınmadığının araştırılması için soruşturma başlatıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir