MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Lider'den gelen 'sıcak' mesaj sonrası gözler başkanlarda: Kim ne yapacak?
Politika
11 Kasım 2017 Cumartesi 12:24

Lider'den gelen 'sıcak' mesaj sonrası gözler başkanlarda: Kim ne yapacak?

CHP İzmir İl Başkanı Güven’in, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmede, CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı düşünenlerin ilçe başkanı olmasına Lider’in sıcak bakmadığını duyurması dikkatleri ilçe başkanlarına çevrildi.

GERÇEKİZMİR- CHP İzmir’de İl Başkanı Asuman Ali Güven, Ankara’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Görüşmede Güven, yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı düşünenlerin ilçe başkanı olup/olmamasıyla ilgili yaşanan belirsizliği gündeme getirdi.

-ANKARA'DAN BAŞKANLARA KÖTÜ HABER: LİDER SICAK BAKMIYOR

GÖZLER BAŞKANLARA ÇEVRİLDİ

Güven’in görüşmede Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde ilçe başkanı seçilecek isimlerin yerel seçimlerde aday adayı olmasına sıcak bakmadığını, CHP’nin belediyesi olmayan yerlerde ise ilçe başkanı seçilecek isimlerin aday olarak değerlendirilebileceğini söylemesini kamuoyuna duyurması sonrası gözler mevcut başkanlara çevrildi.

ALİAĞA, TORBALI VE MENDERES KONGREDE ADAY OLMAK İSTİYOR

Güven’in yaptığı açıklama CHP’nin belediyesi olmayan yerlerde hem de ilçe başkanı olarak devam etmek isteyen hem yerelde adaylık düşünen isimleri rahatlattı. İzmir’de Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur hem yerelde adaylık düşünen hem de ilçe başkanı olarak devam etmek isteyen isimler arasında. Bu üç isminde Kılıçdaroğlu’nun Güven aracılığıyla örgüte verdiği mesaj sonrası ilçe kongresinde aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sadeec Torbalı İlçe Başkanı Uygur ile iglili devam eden davaları nedeniyle sıkıntı yaşanabileceği noktasında tereddüt var. Uygur'un davalar nedeniyle kongrede aday olamayabileceği iddia ediliyor.

TERLEYECEK BAŞKANLAR VAR

Süreçte adaylık noktasında terleyecek ilçe başkanları var. İsimleri yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı için geçen Foça İlçe Başkaı Günal Biçer, Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek, Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz, Karaburun ilçe Başkanı Bülent Cumcum, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Bergama İlçe Başkanı Ayşe Şimşek ilçe kongrelerine kadar karar vermek zorunda kalacak.

GENEL MERKEZE GİDECEKLER

Bu isimlerden bir çoğunun hem örgütle istişare yapması hem de Genel Merkez’e giderek ‘vize’ almaya çalışması bekleniyor. Başkanların tek tek değil de toplu olarak da Ankara’ya gidip konu hakkında Kılıçdaroğlu’yla toplu görüşme de yapabileceği gelen bilgiler arasında.

VEKİLLİK DÜŞÜNENLER VAR

İsmi Karabağlar Belediye Başkanlığı için telaffuz edilen Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, geçen hafta ilçe başkan adaylığını açıklamıştı. Başak’ın gönlünde milletvekilliği yattığı yerel de bir adaylık düşünmediği öğrenildi. Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın da yerel de değil genel seçimlerde adaylık düşündüğü öne sürüldü. O nedenle bu isimler de kongrede aday olacak.

İsmi yerel seçimlerde adaylık için geçen Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, kongrede aday olmayacaklarını açıklamıştı.

Dikili, Balçova, Bayraklı, Buca, Çiğli, Güzelbahçe, Kemalpaşa, Kınık, Menemen, Seferihisar ilçe başkanları yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı düşünmüyor. Bu isimelrin devam etme noktasında bir sıkıntı yok.

BAZI BAŞKANLAR TEPKİLİ

Öte yandan bazı ilçe başkanları İl Başkanı Güven’e kızgın. İlçe başkanları, Kılıçdaroğlu’yla görüşmede gündeme getirilecek konularda Ankara’ya gitmeden kendilerine danışmaması, fikir almaması nedeniyle İl Başkanına tepkili.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir