MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Liderlerden 'Bir Kira Bir Yuva'ya destek mesajları ve bağış yağmuru!
Politika
22 Şubat 2023 Çarşamba 20:31

Liderlerden 'Bir Kira Bir Yuva'ya destek mesajları ve bağış yağmuru!

11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrasında barınma sorununa çözüm bulmak için İhtiyaç Haritası ile 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasını başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, dayanışmayı özel bir yayınla büyüttü. 'Bir Kira Bir Yuva Özel' programına siyasi parti liderleri de bağışlarla katkı koydu.

GERÇEKİZMİR - 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrasında barınma sorununa çözüm bulmak için İhtiyaç Haritası ile “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasını başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, dayanışmayı büyütüyor.

Kira yardımı yapmak veya boş durumdaki evini depremzedelere açmak isteyenleri, barınacak eve ihtiyacı olanları birkirabiryuva.org sitesi üzerihden buluşturan kampanya için bu kez ekran başından Türkiye’ye ve dünyaya çağrıda bulunuyor. 

Halk TV’de yayınlanan 'Bir Kira Bir Yuva Özel' programına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuk oldu. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN DAYANIŞMA VURGUSU VE MAAŞ DESTEĞİ 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu önemli mesajlar verdiği gecede bir maaşını da kampanyaya bağışladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Öncelikle herkese iyi akşamlar. Bugün üçüncü kez deprem bölgesine gittim. Oraya gittiğiniz zaman, milletimizin taleplerini dinlediğiniz, zaman ki acıları dinliyorsunuz... Genelde bu kampanyaların önemi daha çok anlaşılıyor. Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kampanya için, Halk TV’ye de kampanyaya ekranlarını açtığı için teşekkür ediyorum. Bölgedeki vatandaşların birçoğu evsiz kalmış durumda. Yıkılmayan evlere de endişe nedeniyle girilmiyor. Denetimler tamamlanıncaya kadar vatandaşların riskli yapılara girmemesi gerekiyor. Durum böyle olunca bölgede çadır ve konteyner ihtiyacı var. Bölgeden ayrılanlar için de maddi yardım ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bende bu kampanyayı desteklemek için bir maaşımı daha bu kampanyaya bağışlamak istiyorum. Ne kadar kişiye dokunabilirsek o kadar iyidir. İnanıyorum ki milletimiz bu günleri dayanışma içinde aşacaktır. Bu onurlu halk bir daha kimsesiz kalmasın. Kimsenin umutsuz olmasını istemem. Halkımız dayanışma kültürünü özümsemiş bir ülke. Bu acıyı da hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Bu güzel kampanya için tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Halk TV’ye teşekkür ediyorum. 

AKŞENER'DEN 3 KİRA DESTEĞİ 
Programda İzmir stüdyosunda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Bahadır Erdem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in üç ailenin kirasını üstlendiğini belirtti.

DEVA LİDERİ BABACAN'DAN DA MAAŞ BAĞIŞI 
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise; ‘’Hayatını kaybedenlerle ilgili acılar dururken depremde hayatta kalanlar için bu zor günlerde çok güzel bir kampanya yaptınız. Bu kampanya da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ben de bu kampanyaya bir maaşımla katkıda bulunmak istiyorum. Allah bir daha böyle acı günler milletimize ülkemize göstermesin" mesajını verdiği programda 1 maaşını kampanyaya bağışladı. 

DAVUTOĞLU AİLESİNDEN BİR AİLENİN BİR YILLIK KİRASI 
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşiyle birlikte bir ailenin bir yıllık kirasını karşılayacaklarını belirtti.

UYSAL'DAN 10 KİRA 
Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal telefon bağlantısıyla katıldığı programda 10 kira destek verdiğini belirtti.

İNCE'DEN 1 KİRA 
Programa video mesaj gönderen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 1 kira desteği vereceğini açıkladı. 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ-BAŞAK DEMİRTAŞ ÇİFTİNDEN 10 ÇADIR
Bir Kira Bir Yuva kampanyasına Demirtaş çiftinden de destek geldi. Başak Demirtaş mesajında, "Gücümüz oranında 10 çadırı HDP aracılığıyla halkımıza gönderdik. 10 çadır da sizin aracılığınızla göndermek istiyoruz. Lütfen umudunuzu yitirmeyin, korkmayın. Bu zorlu mücadelede beraber olduğumuzu unutmayın. Dayanışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir