MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Liste kavgası çığ gibi: İl Eski Başkanı'ndan foto-salvo, ‘gençlik’ten ‘varan’ kontrası!
Politika
12 Ekim 2017 Perşembe 09:21

Liste kavgası çığ gibi: İl Eski Başkanı'ndan foto-salvo, ‘gençlik’ten ‘varan’ kontrası!

Urla’da delege seçimlerinin ardından patlak veren tartışma büyüyor. Listeye yazılmayan CHP İl Eski Başkanı Karataş’ın İlçe Başkanı Yalaz’a öfkesi dinmiyor. Karataş Yalaz’ı bu kez ‘Anavatan günleri’nin fotoğrafıyla topa tutarken, CHP Urla’nın gençlerinden de ‘varan’ kontrası geldi.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’in sembol isimlerinden olan İl Eski Başkanı Kemal Karataş’ın, Urla’da Yaka Mahallesi’nde tek listeli seçimde delege yazılmamasıyla başlayan tartışma tırmanarak devam ediyor.

CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz’ın, Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ı uğradığı silahlı saldırı sonrası ilçe başkanlarıyla birlikte yaptığı hastane ziyaretinde boş yatakta olduğu iddia edilen fotoğraf üzerinden kendisini eleştiren Karataş'ı delege yazmayarak intikam aldığı da ileri sürülmüştü.

Başkan Yalaz’ın Karataş’ın delege listesinde olmamasıyla ilgili "Mahallelerimizde tek listeli seçim yaptık. Uzlaşı ve birlik hakimdi... Örgütün takdiri" açıklaması sonrası CHP İl Eski Başkanı Karataş sosyal medyadan ‘bombardımana’ başlamıştı.

Yalaz için kendisine ait sosyal medya hesabından “İblis, cambaz, bezirgan” gibi ifadeleri kullanan Karataş ikinci açıklamasında da Yalaz’a “Sen faşistsin, ilçe başkanı değilsin, solcu değilsin” diye seslenmişti.

Tansiyon Karataş’ın Yalaz’ın annesini delege yaptığını belirtiği sert çıkışla yükselmiş, CHP İlçe Başkanı’ndan da ‘bireysel hırs ve ihtiras’ göndermesi gelmişti.

Süreçte Karataş’ın öfkesi dinledi. CHP İl Eski Başkanı, Yalaz’ı bu kez 1999 yılında yaşananlarla hedef alırken, CHP Urla İlçe Başkanı’nın o yıl aday gösterilmediği için partiden istifa ederek, Anavatan Partisi’ne çalıştığını söyledi. Yalaz’ın Anavatan Partisi’ne geçtiğini de hatırlatan Karataş, “CHP’nin altı oku nerene battı da artık arıdan bal alacaktın” ifadelerini de kullandı.



O FOTOĞRAFI PAYLAŞTI! 
Karataş ‘VARAN-5’ diye adlandırdığı son paylaşımında Yalaz’a bir kez daha ‘cambaz’ diye hitap ederken, 1999 yılında Anavatan Partisi’nin Çeşmealtı bürosu açılış fotoğraflarını yayınladı ve “Bak da gör halini, CHP’liler görsün cemalini, ben mi zarar verdim bu partiye yoksa sen mi? Yakana da çok yakışmış ANAP rozeti” ifadelerini kullandı.


GENÇLİK’TEN ‘VARAN’ GÖNDERMESİ
Öte yandan Karataş’a CHP Urla Gençlik Kolları’ndan ‘varan’ kontrası geldi. CHP İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Urla üyesi Mert Anıl Akgül’ün ilçe gençlik kolları örgütü adına paylaştığı mesajda Karataş’ın ‘yazı-dizisi’ne tek tek yanıt geldi.

İşte o açıklama:  
VARAN 1
Eskiden başkanlık yaptı diye kimse kendini daimi delege olarak görmemeli

VARAN 2
Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin seçtiği bir ilçe başkanına hakaret etmek kimsenin haddine değildir…

VARAN 3
Partimizi sosyal medyada eleştirmek partimizi yıpratmaktır ve disiplin suçudur. 

VARAN 4
Sadece adayken parti etkinliklerine katılıp aday değilken ortada olmayıp delege seçimi  gelince ortaya çıkanların hiç bir hakkı yoktur...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Muzaffer DEMİR
 12 Ekim 2017 Perşembe 22:11
Atamız bu Ülkeyi boşuna gençlere emanet etmemiş.Bırakalım artık egolarımızı.Gençlere güvenelim.İç mücadelemizdeki gayretin yarısını dışarıya karşı yapsak şimdi iktidarda olurduk.UMUT GENÇLERDE.
 Mehmet ozdemir
 12 Ekim 2017 Perşembe 21:28
Gunlerdir takip ediyorum ozellikle kemal karatasin soylediklerini genclerden boyle cevap gelmesi cok sevindirici benim anlayamadigim sey kemal karatas bu kadar neye sinirlendigi bu egodan baska bisey degil. Delegelik 80 yil boyunca devam edecek sey degil ben bahri yalazin sahsini tanimiyorum bilmem ancak sizin yaptiginiz chp halk partisi delegelerinin sectigi bir ilce baskanina resmen gozgore gorehakaret etmek bence cizmeye bi kac tik astiniz boyle yaparak kendinizden baska kimseye zarar vermiyorsunuz ayriyetten suanki ilce baskaninin urlada nasil artiirdigi ortada bence saygi duyulmasi gerekiyor ve susmak gerekiyor.
 hasan yazıcı
 12 Ekim 2017 Perşembe 17:32
KEMAL BEY İZMİR İL BAŞKANIYKEN 2009 YEREL SEÇİMLERİNDE AK PARTİDEN CHP YE GEÇEN BİRİNİ HATTA CHP URLA PARTİ BİNASINDA KOLUNU KALDIRIP ADAYIMIZ MUSTAFA ARASTIR DEMİŞTİNİZ.BU NE YAMAN ÇELİŞKİ PEK ANLAYAMADIM
 ibrahim yıldırım
 12 Ekim 2017 Perşembe 13:53
Sayın karataş 2004 yılında CHP'nin adayının hangi yollarla aday belirlendiğini urlada babadan oğula saltanat gibi ceketimi koysam kazanır anlayışınla yusuf baratalının aday olarak gösterildiğinide anlatsın madem bu kadar çok bilgili geçmiş konusunda.İnsanları partiye küstürüp karaosmanoğlunun aday olduğu anap gibi yada mustafa arasın aday olduğu akp ye oy vermek zorunda bıraktıran, urla gibi biyerde chp ye zarar veren o çok sevdiğiniz deniz baykal zihniyetinide anlatsında bilelim.
 nihal yapıcı
 12 Ekim 2017 Perşembe 12:16
siyasette gençlerin aktif olduğunu görmek ne kadar güzel tebrik ederim gençler sizi ülkenin geleceği sizlersiniz
 Hasret atay
 12 Ekim 2017 Perşembe 10:21
Bravo gencler size sakin birakmayin partiyi karatas gibi yasli insanlarin ihtiraslari icin sakin kendinizi ezdirmeyin bravo size genclerle gurur duyuyorum sesinizi cikarmaya devam edin sayin karatas sizde artik bence bu kadar gencin arkasinda durdugu bir adama saygi duyun
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir