MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MÇK'dan yeni çöp tesisi kararları: Büyükşehir'in başvurularına ne yanıt çıktı?
Yerel Yönetimler
22 Haziran 2023 Perşembe 11:36

MÇK'dan yeni çöp tesisi kararları: Büyükşehir'in başvurularına ne yanıt çıktı?

Harmandalı'daki Katı Atık Tesisi'nin biyolojik ömrünü tamamlaması ve bölgede yaşanan heyelan paniğinin ardından kuzey aksında çöp sorununa çözüm arayan Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen ve Aliağa'nın Manisa sınır bölgesinde yer alan 3 mahallesindeki kırsal alanda hayata geçirmeyi planladığı tesisler için yaptığı başvurular karara bağlandı

GERÇEKİZMİR - Harmandalı'daki Katı Atık Tesisi'nin biyolojik ömrünü tamamlaması ve bölgede yaşanan heyelan paniğinin ardından kuzey aksında çöp sorununa çözüm arayan Büyükşehir Belediyesi'nden önemli bir hamle geldi. 

Büyükşehir Belediyesi Menemen ve Aliağa'nın Manisa sınır bölgesinde yer alan 4 mahallesindeki kırsal alanda hayata geçirmeyi planladığı Menemen'de Kuzey-2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, Aliağa'da Bozköy Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, Menemen'de Hatundere Entegre Katı Atık Tesisi ve yine Menemen'de Yanık Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi için İzmir Valiliği'ne başvuruda bulundu. 

Valilik Mahalli Çevre Kurulu, Büyükşehir'in 2 ilçede 4 ayrı alanda yer alan çöp tesisi başvuruları için oy birliğiyle yerinde inceleme yapıldıktan sonra yeniden değerlendirme kararı aldı. 

Süreçte Büyükşehir Belediyesi Aliağa ilçesi Bozköy Mahallesi'nde yer alan alanla ilgili başvurusunu sit bölgesi durumu nedeniyle geri çekerken, Valilik Mahalli Çevre Kurulu bu inceleme sürecinin ardından 3 ayrı alanla ilgili kararlarını bugün açıkladı. 

2 ALANA KABUL 1 ALANA RET 
Buna göre MÇK'dan Menemen'deki Çaltı Mahallesi sınırları içinde yapılması planlanan Kuzey-2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin yer seçimi oy çokluğuyla uygun bulunurken, Menemen ilçesi Haturdere Mahallesi'ndeki alana yapılmak istenen Hatundere Entegre Katı Atık Tesisi için yapılan başvuru da oy birliğiyle uygun bulundu. MÇK'dan Menemen'de Yanık Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi için yapılan başvuruya ise oy çokluğuyla ret çıktı. 

İŞTE O KARARLAR: 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir