MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP İzmir'den 'yeni parti'ye ilk tepki: Bizim için 'iyi' oldu!
Politika
25 Ekim 2017 Çarşamba 12:29

MHP İzmir'den 'yeni parti'ye ilk tepki: Bizim için 'iyi' oldu!

MHP İzmir İl Başkanı Karataş, MHP’den ihraç edilen Akşener önderliğinde kurulan İYİ Parti ve bu partiye katılan eski MHP’liler hakkında Gerçekizmir’e konuştu. Karataş, “MHP’de kargaşa yaratan oy vermeyi bırakın verdirmeme için çaba sarf edenlerin bizimle bağı kalmamıştır. Bizim açımızdan iyi oldu. MHP kargaşadan fitneden arınmıştır” dedi.

GERÇEKİZMİR - MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in önderliğinde kurulan 'İYİ Parti' yola çıktı.

Yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığının ilgili birimine teslim eden Meral Akşener, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde İYİ Parti’nin sloganını, amblemini, hedeflerini ve kurucular kurulunu açıkladı.

Yeni partinin kurucular kurulunda İzmir’den 5 isim (Aytun Çıray, Suat Çağlayan, Musavat Dervişoğlu, Yıldırım Ulupınar ve Şenol Bal) kendine yer buldu.  5 isim arasında iki eski MHP’li yer aldı. Bu isimler MHP'deki olaylı kongre sürecinin ilk gününden itibaren Akşener'le ile birlikte hareket eden, olağanüstü kurultayın divan başkanlığını yapan MHP İzmir İl Eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile MHP İzmir Eski Milletvekili Şenol Bal oldu.

MHP KARDAGAŞAN FİTNEDEN TEMİZLENDİ
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP’den ayrılan Akşener önderliğinde kurulan İYİ Parti'nin MHP'ye etkisi ve yeni partiye katılan eski MHP’liler için şu açıklamada bulundu: Çeşitli siyasi anlayışa sahip insanların bir araya gelip kurdukları bir parti…MHP olarak bizim ne yapmamız gerektiği önemli. Kurulacak herhangi partinin ne yaptığı yapacağı bizi ilgilendirmiyor. MHP’de geçmiş zamanda ‘ülkücüler tasfiye ediliyor yönetimlere konmuyor’ anlayışıyla yaygara koparanların bugün siyasi parti kurduklarına göre hangi anlayışta hangi dünya görüşünde nasıl bir parti kurdukları ortadadır. İzmir ayağına bakıldığı takdirde İzmir’den kim var yok beni ilgilendirmiyor. MHP’ye son seçimlerde oy vermeyi bırakın ‘MHP’ye oy vermeme’ propagandası yapanların orada olduğunu, olma arzusu içinde olduğunu görüyoruz. Partimiz açısından faydalı oldu. MHP’de kargaşa yaratan oy vermeyi bırakın verdirmeme için çaba sarf edenlerin bizimle bağı kalmamıştır. Bizim  açımızdan iyi oldu. MHP kargaşadan fitneden arınmıştır. MHP hedeflerine daha huzurlu güven içinde varacaktır. Bir aile içinde sürekli huzursuzluk çıkartan ve hiçbir çalışmaya katılmayan partiye hiçbir katkısı olmayan insanların hangi siyasi partiye faydası olur ki MHP’ye olsun. Biz meselenin burasındayız.  Orada kimin olduğu bizi ilgilendirmiyor. Ülkücü hareket içinde fitne çıkartanların peşine takılan, ola ki halisane duygulara sahip insanlar varsa bunlara üzülürüm...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir