MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP İzmir’den ‘yeni parti hareketi’ne matbu tepkisi: Çekin ellerinizi!
Politika
16 Eylül 2017 Cumartesi 12:42

MHP İzmir’den ‘yeni parti hareketi’ne matbu tepkisi: Çekin ellerinizi!

‘Matbu önlemi’ hamlesi sonrası MHP İzmir İl Teşkilatı’ndan Akşener hareketine sert tepki geldi. Yazılı bir açıklama yapan MHP İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı istifa için ikna suçlaması yaparken, “Son kez uyarıyorum çekin ellerinizi Ülkücülerin üzerinden ve uzak durun teşkilatlarımızdan!” ifadelerini kullandı.

GERÇEKİZMİR - Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin ardından yükselen muhalif hareket geride kalan 2 yılda partinin eski milletvekili ve TBMM Eski Başkanvekili Meral Akşener önderliğinde yeni parti hareketine dönerken, sancılı süreç de devam ediyor.

MHP’den ayrılarak kurulacak yeni partiye katılma kararı alan muhalifler yurdun dört bir yanında toplu istifalara imza atıyor.

Akşener’in genel başkan olacağı yeni parti için hazırlıklar son aşamaya gelirken İzmir’de il başkanlığı ve ilçe başkanlıklarının istifaları işleme koymamasına karşı ‘matbu önlemi’ alındı. Buna göre MHP’den istifa ederek yeni partiye katılmak isteyen üyeler için ilçe seçim kurullarına elden teslim edilmek üzere dilekçe hazırlandı. Her ilçede yeni parti temsilcileri dilekçelerin elden, tek ya da toplu şekilde ilçe seçim kurullarına ulaştırılması için görev yapıyor.

- 'YENİ PARTİ'DEN İSTİFA ÖNLEMİ: İZMİR'DE 'MATBU' HAREKATI!

Gerçekizmir’in gündeme getirdiği haber sonrası MHP İzmir İl Teşkilatı’ndan Akşener hareketine sert tepki geldi. Yazılı bir açıklama yapan MHP İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı istifa için ikna suçlaması yaparken, “Son kez uyarıyorum çekin ellerinizi Ülkücülerin üzerinden ve uzak durun teşkilatlarımızdan!” ifadelerini kullandı.



İŞTE O AÇIKLAMA
Maalesef ki son günlerde aslı ve astarı olmayan sosyal medya ve basında çıkarılan sözde istifa haberlerini sadece gülerek izliyorum.

Kamuoyunda yansıtılan algı ile gerçekler çok farklıdır. Bir grup cenah istifa dilekçesi olarak hazırlanmış matbu evraklarla ilçe ilçe dolaşarak ve parti üyelerimize bu evrakların altına imza attırmaya çalışmaktadırlar. Fakat hiçbir yerde itibar görmemektedirler. Bunu şimdilik dikkatlice takip etmekteyiz. Kaldı ki defalarca bu güruh tarafından yaptıkları açıklamalarda Ülkücülük yada Milliyetçilik gibi bir dertlerinin olmadığını, toplumun bütün katmanlarını içine alan bir yapı oluşturacaklarını, her kesimden insanlara açılacaklarını dile getirmişlerdir. Hal böyle iken neden Ülküdaşlarımızı istifa etmeleri için ikna çabaları içinde oldukları art niyetliliğin en büyük delilidir. Bunların niyeti üzüm yemek değil, bağı talan etmektir. Milliyetçi – Ülkücü hareketin mensupları buna asla müsaade etmeyecektir. Bu çalışmaların içeresinde yer alan, kapı kapı dolaşarak MHP’den istifa edin diyerek çalışan bu kişiliksizleri çok iyi biliyoruz. Bu güruh son seçimlerin tamamında bırakın MHP için çalışmayı, oy vermeyip aleyhte çalışarak Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermeyin diyebilecek kadar alçalmışlardır.

Teşkilatın sorumlu bir yöneticisi olarak son kez uyarıyorum çekin ellerinizi Ülkücülerin üzerinden ve uzak durun teşkilatlarımızdan. Bizler teşkilatlarımız ve Ülküdaşlarımızla birlikte 2019 yılında yapılacak olan seçimlere kitlenmiş olup var gücümüzle gece gündüz demeden milliyetçi – Ülkücü hareketi yerelde ve genelde iktidara getirmenin derdindeyiz. Dolayısıyla gündemimizi işgal etmeyin zaten Milliyetçi – Ülkücü vicdanlarda yok hükmündesiniz ve siyasetin çöplüğünde en kısa zamanda yerinizi alacaksınız.

Yaşanan son süreçte; Dost, düşman herkes bir kez daha görmüştür ki MHP  Türk siyasetinin önemli ve vazgeçilmez bir aktörüdür. MHP’nin temsil ettiği ve uğrunda mücadele verdiği fikir ve dava bir nakış gibi işlenmiştir. Ülkücüler nefis hesabı yapan bu siyaset kalpazanlarının ve siyasi kapkaççılarının gerçek ve çirkin yüzlerini gayet iyi bilmektedir.

Algı, kapkaç ve yalan üzerine kurulan tezgâhların aksine MHP İzmir İl Başkanlığı ve ilçelerimizle birlikte başlattığımız üye çalışmalarımızın sonuçlarını, büyük Türk milletinin son sığınacak liman olarak MHP’de karar kılmasının ispatını binlerce üye kaydı ile tüm kamuoyu ile paylaşacağız.
?Bu vesileyle sözlerime Cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in sözleriyle noktalıyorum; “Türk milletini kalkındıracak tek siyasi hareket Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bu hareketin temel taşı Ülkücülerdir. Ülkücü ise sadece MHP’de olur”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir