MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP'den Başkan Atila’ya ‘Pınarkent’ yanıtı
Politika
29 Eylül 2017 Cuma 12:13

MHP'den Başkan Atila’ya ‘Pınarkent’ yanıtı

‘Pınarkent krizi’nde son açıklama MHP Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla’dan geldi. Yayla, Başkan Atila’nın ‘ayrımcılık’ çıkışına yanıt verdi ve Tanrıkulu’nun katılımıyla yapılan toplantının içeriğini anlattı.

İZMİR - MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun Pınarbaşı ve Işıkkent mahallelerinin birleştirilerek geçmişteki gibi Pınarkent adıyla ilçe olması için yaptığı girişim kentte polemik konusu oldu.

1980 yılına kadar bağımsız belediye olan Pınarkent’in yeniden ilçe olması yönünde Tanrıkulu’nun attığı adıma, Bornova Belediye Başkanı CHP’li Olgun Atila’dan tepki gelmişti.

CHP ve MHP cephesinden gelen açıklamalarla krize dönüşen tartışmada Bornovalı muhtarlar da topa girmiş ve yeni ilçe fikrine karşı çıkmıştı.

‘Pınarkent krizi’nde son açıklama MHP Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla’dan geldi. Yayla, Başkan Atila’nın ‘ayrımcılık’ çıkışına yanıt verdi ve Tanrıkulu’nun katılımıyla yapılan toplantının içeriğini anlattı.


İŞTE O AÇIKLAMA:
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Millet Vekili Sn. Kenan Tanrıkulu ile birlikte Pınarkent Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği’ nin davetlisi olarak Pınarbaşı meydanın da katılmış olduğumuz toplantı, Bornova Belediye Başkanı Sn. Olgun Atila ve CHP Bornova İlçe Başkanı Sn. Nevzat Kamalar‘a yanlış bir şekilde aksettirildi ya da Belediye Başkanı ve İlçe Başkanının bu konuda ciddi bir bilgi eksikliği bulunmaktadır.

Şöyle ki;

Söz konusu toplantıda Belediye Başkanının hizmetleri konu edilmemiş Bornova içinde herhangi bir (Belediye Başkanının tabiriyle) ayrıştırıcı Bornova da ki kardeşlik ve huzur ortamına zarar verici hiçbir konu ve söylem gündeme gelmemiştir.

Altı adet Mahalle Muhtarının, Ticaret Odası, Esnaf  Odası ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Genel Başkan Yardımcımızın Pınarkent in ilçe yapılması konusunda 2008 yılında meclise vermiş olduğu Kanun Teklifi ile konunun takipçisi olması hasebiyle davet edilmiş ve vatandaşlar ve heyet tarafından hürmet görmüştür.

Sayın Belediye Başbakanının vatandaşın talebini duymadan yapılan bu girişimin iyi niyetli olmadığı ve de ayrıştırıcı nitelikte olduğu beyanı maalesef çok  talihsiz bir açıklamadır.

Ayrıca daha 10 gün evvel konuyla ilgili olarak CHP ‘li Bornova Belediye Meclis üyesi Bülent Çetinkaya ve AKP İl Meclis Üyesi Mehmet Arıcı’nın Dernek Üyeleriyle bir araya gelerek yaptıkları toplantının konusu yine Pınarkent olmuştur.

26.09.1999 tarihli CHP Bornova Belediye Başkan Aday Sn. Lütfi Özer’in, yine 05.04.1999 tarihli CHP 2. Bölge Millet Vekili adayı Sn. İnal Batu’nun, yine Eski Balçova Belediye Başkanlarından Sn. Mustafa ŞENTÜRK ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarından Sn. Burhan Özfatura‘nın imzalarının yer aldığı Pınarbaşı ve Işıkkent’in Pınarkent olarak destek ve ifadelerinin yer aldığı, yine bölgedeki Muhtarlarının ve bölgedeki Halkın imzalarının yer aldığı  bu imza kampanyalarının yıllardır sürdüğü ayrıca Sn. Tansu Çiller, Sn. Mehmet Ağar, Sn. Mesut Yılmaz gibi liderlerinde bu çalışmalara destek verdiği apaçık ortada iken Sn. Bornova Belediye Başkanı Ogun Atila’nın “Bu konuda bilgim yok” demesi acziyet ifadesidir.

Yine Bornova İlçe Başkanı Sn. Nevzat Kavalar kendisi Işıkkentli tanınmasına rağmen bölge halkının böyle bir talebi olduğunu bilmemesi büyük bir eksikliktir. Bu bölgeyi 40 bin kişinin yaşadığı iki mahalleden ilçe mi olur şeklinde küçümsemesi CHP’li siyasetçilerin yöneticilerin nasıl halka yukarıdan baktığının ve de küçümsediğinin bir göstergesidir.

Biz MHP olarak ve Şahsım MHP Bornova İlçe Başkanı olarak daima birlik ve beraberlikten yana olduk. Sn. Belediye Başkanı ve Sn. İlçe Başkanı çok iyi bilirler ki yapılan tüm güzel hizmetleri destekledik, alkışladık ve Milletimize hizmet edenlerine her zaman yanında olduk

Sn.  Belediye Başkanımız ve Sn. İlçe Başkanımız bilmelidir ki Milletimizin ve Hemşerilerimizin ihtiyaçlarını hiçbir zaman geçmişte siyasi rant konusu yapmadığımız gibi bundan böyle de yapmayacağız.

MHP Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet Bahçeli beyin de imzalı desteği ve mesajı üzerine 2008 yılında Sn. Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun girişimi ile Meclise bu konuyla ilgili teklif sunulmuş ama maalesef geçememiştir.

Sn. Genel Başkan Yardımcımızın ve bizlerin amacı - niyeti bölge halkının haklı talebine destek olup bunun gerekli mercilerden çözüme kavuşturmak ve bunun takibini yapmaktır.

Açıklamalarıyla Pınarkent’in gündeme gelmesini, gündemde tutulmasını ve bu vesile ile konuşulmasını sağlayan Bornova Belediye Başkanı Sn. Olgun Atila ve CHP Bornova İlçe Başkanı Sn. Nevzat Kavalar’a ayrıca teşekkür ediyorum. Eksik bilgi ve yanlış yönlendirmelerle Milliyetçi Hareket Partisi ve Onun Temsilcilerine saldırarak siyaset yapma geleneklerini terk etmelerini de tavsiye ediyorum.

Basın metnimizin ekinde sunmuş olduğumuz haber kupürlerini ve özellikle kendi parti mensuplarının vermiş olduğu imzalı beyanları kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunarım.

Saygılarımla…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir