MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan muhtarlar için teklif, Soyer'e eleştiri bombardımanı!
Politika
10 Ocak 2020 Cuma 11:33

MHP'li Osmanağaoğlu'ndan muhtarlar için teklif, Soyer'e eleştiri bombardımanı!

MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu Büyükşehir’e muhtarlık ofisleri için yapacakları teklifi açıkladığı toplantıda Başkan Soyer’i su zamları, gökdelen projesi ve Urla Belediye Başkanı Oğuz’un FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanmasının ardından yaptığı ‘kayyum çıkışı’ üzerinden sert sözlerle eleştirdi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, partisinin ilçe başkanları, bazı muhtarlar ve basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Bir otelde düzenlenen kahvaltıda konuşan Osmanağaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’i hedef aldı. Soyer’e yönelik sert eleştirilerde bulunan MHP’li Osmanağaoğlu ayrıca muhtarların ve ilçe başkanlarının da talep ve sorunlarını dinledi.

Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, “Haber alma ve ifade özgürlüğü gibi iki önemli hususun yaşatılarak demokrasinin gelişmesinde çok büyük emekleri olan basın mensuplarının emeklerinin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Mahalle muhtarlarına seslenen Osmanağaoğlu, "Muhtarlarımızın meselesi bizim meselemizdir. Bütün dertlerine derman olmak için var gücümüzle çalışmak vazifemizdir. İşte bu sebeple, önümüzdeki pazartesi günü MHP Grubu adına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gündemine taşıyacağımız bir teklifi size duyurmak istiyoruz. Yerel yönetimlerle alakalı yapılan yasal düzenlemelerle mahalleye dönüşen köylerimizin gelirleri olmaması sebebiyle bazı sorunlar yaşanmaktadır. Esasen bu sıkıntılar, muhtarlık ofislerinin bütününde gözlemlenmektedir. Muhtarlık binalarının giderlerini karşılamak, muhtarlarımız için ciddi bir külfete dönüşmüştür. Tam da bu yüzden 6360 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile mahalleye dönüşen köylerimiz başta olmak üzere bütün muhtarlıklarımızın su giderlerine bir katkı sunmak amacı taşımaktayız” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR İÇİN TEKLİF

MHP'li belediye meclis üyelerinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde muhtarlık ofislerinde kullanılan suların 7 metreküpe kadar olan kısmının ücretsiz olmasını kalan kısmının ise normal tarifeye göre düzenlenmesini teklif edeceklerini dile getiren Osmanaoğlu,” Muhtarlara destek, demokrasiye desteğin turnusol kağıdı olacaktır. Halkımızın tercümanı, milletimizin hizmetkarı muhtarlarımıza yardımcı olmak isteyen herkes, teklifimize olumlu cevap vermek zorundadır” dedi.

SOYER'E ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan MHP’li Osmanağaoğlu sert eleştirilerde bulundu. Osmanağaoğlu şunları söyledi: “Milletin hadimi olmak yerine sosyal medya fenomeni olmayı tercih eden Tunç Soyer'e bu yeni kariyerinde başarılar dilemekle birlikte, işgal ettiği makamın hakkını vermek için bir şeyler yapmasını tavsiye ediyoruz. Çiçeği burnunda twitter trolü ve boş metro vagonunun ayakta giden yolcusu Tunç Bey; internet üzerinden alacağı retweet ve beğeniler üzerine bir başarı hikâyesi inşa edebileceğini düşünmektedir. Fakat bir siyasetçi için esas ölçü birimi halkın beğenisini kazanmaktır. Kendisi ise bu beğenilere mazhar olmaktan hayli uzaktır. Kısacası İzmir’de “Tunç Devri” başlamış ama İzmirli adeta yontma taş devrine mahkûm edilmiştir. Fakat şehrimizin Tunç Devri sadece kesintileriyle değil; aynı zamanda zamlarıyla da meşhur bir çağ olmuştur. 2020 yılını, suya gelen yüzde 15 zamla karşılayan İzmirliler; neredeyse su kesintilerine şükredecek noktaya gelmiştir. İzmirli hemşerilerimiz suya kavuşamamakta ama biraz olsun tasarruf edebildikleri için kendilerini şanslı hissetmektedir. Tunç Soyer ve gözü dönmüş yönetiminin faturalar üzerinden şehrimizden topladığı haraç; artık bu şehrin belini bükmeye başlamıştır.”

GÖKDELEN PROJESİNDE SOYER’E YÜKLENDİ

Zorlu Holding tarafından Konak Pasaport mevkiinde yapılması planlanan gökdelen projesi üzerinden de Soyer’e yüklenen Osmanağaoğlu, “Tunç Soyer’in bugünlerde meşgul olduğu bir başka iş de Konak ilçemizin Pasaport bölgesinde yapılan gökdelenle alakalı arabuluculuktur. CHP’li Konak Belediye Başkanı; bu gökdelenin şehrin siluetine zarar verdiğini söylerken, Tunç Soyer “yatırımcıyla ve şehir halkı arasında bir orta yol bulunmasını” tavsiye etmektedir. Kendisi yatırımcılarla İzmirliler arasında kaldığında; orta yolu bulmak yerine, yatırımcılardan yana tavır göstermeyi adet edinmiştir. O yüzden de bu meselenin nereye bağlanacağı üç aşağı beş yukarı bellidir. Seferihisar Belediyesi’ne aitken ortalama bir daire fiyatına satışını yaptığı ada; Tunç Soyer’in yatırımcı aşkına örnektir. Tunç Soyer sadece tiyatro oynayarak, halkçı belediye başkanı rolünü sürdürmektedir" dedi. 

“TERÖR DESTEKÇİLİĞİNE DEMOKRASİ KILIFI GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un FETÖ (Fettullahçı Terör Örgütü) üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanmasına da değinen Osmanağaoğlu Soyer’in ‘belediye meclis üyelerimiz içinden başkan seçeceğiz’ ifadelerine ilişkin şöyle konuştu: “Tunç Soyer’in canla başla uğraştığı bir başka meşguliyet de FETÖ’nün yöneticisi olduğu yönünde kuvvetli ve somut deliller bulunan Urla eski Belediye Başkanı Burak Oğuz’a sahip çıkmaktır. İçişleri Bakanlığı’mızın kanuni olarak üzerine düşeni yapması ve ilçe kaymakamını kayyum olarak ataması sebebiyle; Tunç Soyer isyan bayrağı açmıştır. Belediye Meclisi’nden birinin Belediye Başkanı yetkilerini üstleneceğini ve kendilerinin de onu meşru başkan olarak kabul edeceklerini beyan etmiştir. Bu sözler; apaçık bir şekilde kanuna karşı çıkmaktır. Bu; aleni bir kalkışma provasıdır. Kendisi FETÖ imamlarıyla birçok görüşmesi olduğu basına yansıyan ve tutuklanarak cezaevine koyulan Burak Oğuz’u ziyaret ederek destek mesajları da vermiştir. PKK’ya destek veren belediye başkanlarının yerine kayyum atanınca da aynı tepkileri veren Tunç Soyer; terör destekçiliğine demokrasi kılıfı geçirmeye çalışmaktadır. Fakat mızrak çuvala sığmamaktadır."

“MAHKEMEYİ İPLE ÇEKİYORUZ”

"Tunç Soyer’in meşgalelerinden konu açılmışken, kendisinin son zamanlardaki en büyük probleminden bahsetmek isterim. Evet… Tunç Soyer’in son dönemlerdeki en ciddi sıkıntılarından biri de İzmir’e sevdalı bir Türk evladı olarak Tamer Osmanağaoğlu’nun söylediği sözlerdir" diyen Osmanağaoğlu, "Fakan rivayetlere bakılırsa Tunç Soyer ve Ancak Tunç Soyer tam aksine benden hesap soracağına dair gazetecilere beyanat vermiştir. Kendisi İzmir Belediyesi’nde yapılan usulsüzlüklere, milletin parasının peşkeş çekildiği yerlere dair hiçbir cümleme yanıt verememiştir. Kendisine vekaleten CHP İzmir İl Başkanı’nı konuşturma kararı almıştır. Fakat rivayetlere bakılırsa Tunç Soyer ve fedaisinin son zamanlarda araları CHP il kongresi yüzünden açılmıştır. Bu yüzden er meydanının kaçak dövüşçüsü Tunç Soyer’in yeni bir sözcüye, gözü kara yeni bir fedaiye ihtiyacı vardır. Ama bulacağı isimlerin hiçbirisi kaçınılmaz akıbetin yaşanmasına engel olamayacaktır. Tunç Soyer er ya da geç bu milletin önünde hesap verecektir. Ancak Tunç Soyer; tam aksine benden hesap soracağına dair gazetecilere beyanat vermiştir. “Hukuki olarak hakkımızı arayacağız. Bu kadar ağır saldırıların, bu kadar hakaretin hesabını soracağız” diyerek; bana karşı takınacağı tutumu tarif etmiştir. Eğer hesap sormaktan muradı; mahkemelere başvurmak ise kendisine kötü bir haberim olacaktır. Artık işkenceci babasının savcılık yaptığı düzmece 12 Eylül mahkemeleri kalmamıştır. O adalet katilleri; tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Bağımsız Türk yargısının vereceği bütün kararlar da daima başımızın tacıdır. En yakın zamanda Tunç Soyer’in gerekeni yapması konusunda ısrar ediyor ve kendisiyle mahkemede hesaplaşacağımız günü iple çekiyorum" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir