MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Masada itirazlar ve iptal edilen seçimler: CHP İl Yönetimi ne karar verdi?
Politika
21 Eylül 2017 Perşembe 19:03

Masada itirazlar ve iptal edilen seçimler: CHP İl Yönetimi ne karar verdi?

CHP'de delege seçimleri sürerken, il yönetimi itirazları ve ilçe başkanlıklarının aldığı kararları görüşmek adına toplandı. 3 saatlik toplantıda sadece seçim tarihi ilçe tarafından değiştirilen Karşıyaka Bahçelievler Mahallesi için karar çıktı.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimleri tüm hızıyla devam ediyor.

Gözler mahallelerden gelen itirazlar ile ilçe yönetimlerinin seçimlere yönelik aldıkları kararların görüşüleceği CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısındaydı. 

O MAHALLE İÇİN KARAR 
Toplantıdan sadece Karşıyaka ile ilgili karar çıktı.  Yönetim, sandık mesaisinin bu hafta başlayacağı Karşıyaka’da pazar günü yapılacağı duyurulan Bahçelievler seçiminin ilçe yönetimi tarafından 7 Ekim'e alınmasına yapılan itirazı değerlendirdi. İl Yönetimi Bahçelievler’de seçimin 30 Eylül olarak değiştirilmesi yönünde karar aldı. İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin'in Bahçelievler seçiminin daha önce açıklandığı gibi bu pazar günü yapılması yönünde direttiği, yönetimden çıkan 30 Eylül kararına şerh koyacağı öğrenildi. 

Öte yandan toplantıda Karşıyaka konuşulurken yöneticiler arasında tansiyon yükseldi. Tartışma sesleri koridorlara kadar duyuldu. İl Başkanı Güven'in, Bilgin ve bazı yöneticilerin Bahçelievler'deki seçimin ertelenip ertelenmeme noktasındaki oylama talebini reddettiği belirtildi.

İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe yönetimlerinin çeşitli sebeplerle seçimleri iptal ettiği Bayraklı Onur, Çiğli Evka-2 ve Atatürk mahalleleri ile ilgili önümüzdeki hafta çarşamba günü yapılacak toplantıda karar çıkacağını söyledi.

Güven, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, "Elimizden yeterince done yoktu. Konunun muhataplarından evrakları belgeleri istedik. Önümüzdeki hafta karar alacağız. Şikayet olan mahalleler vardı ancak şikayetler dilekçe şeklinde. Dosya halinde geldiğinde bakacağız" dedi.

İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki hafta perşembe günü İzmir üzerinden Manisa'ya geçeceğini ve Üzüm Çalıştayı'na katılacağını duyurdu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir