MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Meclis ringe dönmüştü... Sındır'dan Özalan'a: Kaç tane soru önergesi vermiş, kaç konuşma yapmış?
Politika
19 Ağustos 2024 Pazartesi 11:47

Meclis ringe dönmüştü... Sındır'dan Özalan'a: Kaç tane soru önergesi vermiş, kaç konuşma yapmış?

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'in TİP Milletvekili Ahmet Şık'a gerçekleştirdiği saldırının yankıları sürüyor. Eski CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır TBMM'de yaşananlara dair açıklamada bulundu. Sındır, "Bu davranışın karşılığı da bir kınama cezası olmamalıydı. Baksanız kaç tane soru önergesi vermiş? Milletvekili olarak bu ülkede ekonominin, kültürel ilerlemeye dair kaç tane kanun teklifi vermiş, kaç konuşma yapmış?" dedi.

GERÇEKİZMİR - TBMM Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde AYM'nin tutuklu Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı görüşmek üzere olağanüstü toplandı. TİP'li Ahmet Şık'ın AK Partili milletvekillerine yönelik ifadelerinin ardından AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Şık'a yumruk attı.

VİDEO: ÖZALAN'DAN ŞIK'A YUMRUK

Meclis’te yaşanan olay ülke gündemine bomba gibi düşerken AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’a tepki yağdı.

Sercan Avcı ile Kafe Siyaset programına konuk olan Eski CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır yaşananlara dair açıklamada bulundu.

SINDIR: MECLİS'TE KAÇ KONUŞMA YAPMIŞ?

Sındır,” Maalesef yaşananları gördüm. Bunlar çok kötü örnekler. O kürsüye yürüyüp hatibin konuşmasını engellemeye çalışan zihniyet helal olsun gitti nasıl vurdu diyor… Öbür taraftan bu şiddeti ve bu tür saldırgan tavrı Türkiye’nin Gazi Meclisi’nde yasam organında Devletin kanunlarını çıkaran kanun koyucuların bu davranışı sıradanlaşabiliyor. Bu şuna benziyor; Ben yasa tanımam kardeşim ben tokadımı vururum, yumruğumu vururum bana ne kanunundan bana ne anayasasından anlayışı bu kez geniş halk kesimlerinde şiddeti körükler. Asla kabul edilebilir değil. Hani Meclis’te bu kavgalar olur sonra yine barışırlar sulh olur falan filan tabi olacak sürekli kavga ile meclis yürütülmez bu mutlaka sonlandırılmalı. Bu davranışın karşılığı da bir kınama cezası olmamalıydı. Hele hele karşılıklı her iki tarafa da verilen kınama değil saldırgan kişiye ciddi bir ceza verilmeliydi. Baksanız kaç tane soru önergesi vermiş? Milletvekili olarak bu ülkede ekonominin, kültürel ilerlemeye dair kaç tane kanun teklifi vermiş, kaç konuşma yapmış? Bakarsanız bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir