MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Meclis’te Karşıyaka Stadı tartışması… Tugay’dan Dağ’a: Ya bilmiyor ya da doğru söylemiyor!
Yerel Yönetimler
14 Ekim 2024 Pazartesi 20:51

Meclis’te Karşıyaka Stadı tartışması… Tugay’dan Dağ’a: Ya bilmiyor ya da doğru söylemiyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Karşıyaka Stadı ile ilgili tartışma yaşandı. Toplantıda söz alan AK Partili meclis üyesi Büyükşehir'in stat ile ilgili yaptığı açıklamayı eleştirdi. Tugay ise, AK Partili Dağ’ın yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Büyükşehir hiçbir girişimde bulunmadı’ ifadesini kullanmasaydı ben böyle bir cevap vermeyecektim. Dedim ki ya bilmiyor ya da doğru söyleyemiyor.. Engellenmesin sadece bunu istiyoruz. Yeter artık, yeter” dedi.

Halil İbrahim GÜLER/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde yapıldı.

“HİÇ HOŞ OLMAYAN CEVAPLAR VERDİNİZ”

Toplantının gündem dışı konularının konuşulduğu bölümde Karşıyaka Stadı tartışma konusu oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemi Tugay’ın Karşıyaka Stadı ile ilgili yaptığı açıklamalara değinen AK Partili Meclis üyesi Adem Öztürk, “Basın yoluyla paylaştığınız açıklamada hoş olmayan cevaplar verdiniz. Hamza Başkan’ın stat ile ilgili yaptığı çalışmalar siyasi figürlerin başında olduğunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Basından yaptığınız açıklamaları çok şık bulmadığımı söylemek isterim. Karşıyaka Stadı için taşın altına gövdemizi koyup birlikte hareket etmek istiyoruz” diye konuştu.

“KARŞIYAKA BELEDİYESİ’NİN HAKLARINI BÜYÜKŞEHİR’E DEVRETMEYE HAZIRIZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız İşçimenler “Bizim çok değerli stat için gerekli adımları attınız. Karşıyaka Stadı bizim için çok önemli bir proje, hepimizin büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bizim de bu stat içinde yerimiz var. 21 bin 79 metrekare bir stat alanı var. Bunun 2 bin 268 metrekaresi Karşıyaka Belediyesi’ne ait. Burası 2015 Ekim ayında 25 yıl süreyle Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş. Karşıyaka Belediyesi olarak, siz Bakanlık’la gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra Büyükşehir’e devretmeye hazırız. Ayrıca kulüpte büyümüş, sporculuk, yöneticilik yapmış, kodlarında koyu bir Karşıyaka taraftarı olan kendim için de söyleyeyim; Karşıyaka Stadı sadece bir stat değildir aslında. O yüzden çalışmalar bir an önce başlamasını diliyoruz. Bunu da siz başaracaksınız” dedi.  

“YETER ARTIK ENGELLENMESİN”

Süreçle ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, stadın yapılması için artık engel olunmaması çağrısında bulunarak “Hamza Bey’in ‘Büyükşehir hiçbir girişimde bulunmadı’ ifadesini kullanmasaydı ben böyle bir cevap vermeyecektim. Dedim ki ya bilmiyor ya da doğru söyleyemiyor. ‘Bilmiyordum’ da diyebilir. ‘Doğruyu söylemiyorum’ der mi bilmiyorum. Muhtemelen bilmiyor diye düşünüyorum. Ama sorması lazımdı, Büyükşehir bu konuda başvurusu var mı diye, var. Ben aylarca bir şekilde, rica ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmeyi bekledim. Görüşemedik. Arkadaşlara bir yazı yazmamızı söyledik. Bir cevap geldi. O cevaba binaen Karşıyaka Belediyesi’ne bir yazı yazdık, hissenizi Büyükşehir’e devredin. Burada aslında sizler de iyi biliyorsunuz, Karşıyaka Stadı’nı Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacaktı. Böyle bir karar alınmıştı. Geçtiğimiz dönem Hamza Dağ eşliğinde Bakan ile görüştüm. Stadın yapılmasında hiçbir hukuki engel engel kalmadı. Yapacak mısınız, biz de yardımcı olalım dedik. ‘Biz buna kaynak ayıramayız’ denildi. Ben bu kulaklarımla duydum. Bakanlık bugün de dün de yarın da yapmaya niyetli ise yapabilir. Ama bunun için Hamza Bey’in özel bir iyilik yapmasına gerek yok. Madem yapmayacaksınız, vereceksiniz büyükşehir yapacak. Bu bir iyilik değildir. Bu bir haktır. Karşıyaka’nın hakkını istiyoruz. Bunu yeniden yapacağız’ diye yıktılar. Bunu dediğimizde ‘dava açılacağı’ söyleniyor. Bu dediğiniz olay 5,5 öncesi. 5,5 yıldır önünde bir engel olmadığı halde yapmıyor.  Engellenmesin sadece bunu istiyoruz. Yeter artık, yeter.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir