MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mecliste Kültürpark sunumu: Yeni süreçte neler planlanıyor?
Yerel Yönetimler
15 Ocak 2021 Cuma 19:46

Mecliste Kültürpark sunumu: Yeni süreçte neler planlanıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, Kültürpark için hazırlanan yeni plana dair sunum yaptı. Fuarın envanterinin çıkarıldığını belirten Şahin önemli bilgiler verirken, “Ekolojik yapıya hassasiyetler işlendi. Hayvan türlerinin gece konaklamasına kadar analizler yapıldı” dedi.

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleşti. Oturumda Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, Kültürpark için hazırlanan yeni planlarla ilgili sunum yaptı.

Geçmiş yıllarda Kültürpark için hazırlanan taslak projelere değinen, bölge planlamasının yakın tarihine dair parantez açan Şahin önemli bilgiler verdi.

GECE HAYVAN KONAKLAMALARINA KADAR ANALİZLER YAPILDI
Şahin şunları söyledi: Kültürpark bitki florası için envanterler düzenlendi.  Fauna için de ayrı bir envanter çıkarıldı. Yapı envanteri çıkarıldı, tek tek elden geçirildi. Uzman ekipler ve hocalarla varsa eksikler giderildi. Alandaki bütün heykellerin envanteri hazırlandı. Bölgenin Alsancak için doğal afetlerde toplanma alanı olduğunu biliyoruz, tek tek düzenlemeler, detaylı bilgilendirmeler yapıldı. 12 ay boyunca odalardan gelen taleplerle tüm sistem revize edildi. İlave raporlar da elde edildi. Süreci TMMOB ile yürütüyoruz. Kültürpark Komisyon Değerlendirme raporu oluşturdular. Görüşmelerle 40 maddeye indirgendi. Bir kısmını plan notlarına, bir kısmını kentsel dönüşüm projelerine ortaklaştırarak bir koruma amaçlı imar planı oluştu. Alana ilişkin temel kullanım kararları üzerinde netlikler oluşturuldu. Ekolojik yapıya hassasiyetler işlendi. Hayvan türlerinin gece konaklamasına kadar analizler yapıldı. İleride yapılacak her türlü inşaat, faaliyet için bu alanlara nasıl dikkat edilmesi gerektiğine kadar işaretlemeler yapıldı. Yeşil koridorların fazlalaşmasına dair öneriler getirildi. Sert zeminlere kadar azaltmanın nasıl yapılacağına dair senaryolar yazıldı. Tüm bu raporları komisyon üyelerimize aktarıyoruz. Bu ay devam edecek. Kültürpark tek sınırdır. A-B bölgesi gibi bir sınıra gerek yok. Yapılar ölçeğinde bu yapılaşmayı oluşturalım denildi. Bize de yanlış gelmedi. 3 holden oluşan 27 bin metrekare alanı 12 bin metrekareyle sınırlandırdık. Zeminde yarısından fazla bir alanı fuara yeşil alan olarak kazandırmayı hedefliyoruz. 35 bin yapı artı yüzde 5 emsal toplam yüzde 5’e indirgendi. Tescilli yapıların korunması hedefleniyor. Bunlar önceden söz ve raporlarda vardı. Yeni süreçte yönetim ve işletme modeli isteyerek plan notlarına koyduk. Bu plandan sonra belediye, kurul olarak oturulacak ve senaryolar oluşturulmak zorunda. Fuara bir anda çok insanın girip çıkmasıyla ilgili taşıma kapasitesiyle ilgili kaygı vardı. Orada bir faaliyet olacaksa öncelik öne alınarak yapılacak. Etkinliklerin yapılma şekli ve olasılığı da işletme modeli içinde belirlendi. Bu notlar fuarı korurken yaşamasıyla ilgili de farklı plan notlarını yerleştirmiş oluyor. Bizce bunlar önemli unsurlar. Kentin yeşil dokusuyla birleşmesi önemli. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir